America's Cup 2016: Kolumbia - Costa Rica -pelin Katsaus

Kahden ensimmäisen ottelun voittojen jälkeen kolumbialaiset ovat jo varmistaneet tiensä seuraavaan Copa America 2016 -vaiheeseen. Viimeisessä ottelussa maajoukkueen oli tarkoitus tavata Costa Rica.

America's Cup 2016: Kolumbia - Costa Rica -pelin katsaus

Turnauksen jatkamiseksi turnauksessa Costa Ricalaiset tarvitsivat voiton ottelussa Kolumbian kanssa. Lisäksi oli toivottavaa tehdä paljon, sillä jos amerikkalaiset tappavat paraguaylaiset, maaliero lasketaan Paraguayn ja Costa Rican maajoukkueiden välillä. Joukkue, josta tuli pää sensation Brasilian MM-kisoissa vuonna 2014 (Costa Rica), teki parhaansa - he voittivat voiton Kolumbiasta.

Kolumbia - Costa Rica -ottelu osoittautui turnauksen toistaiseksi mielenkiintoisimmaksi. Katsojat näkivät viisi maalia, joista ensimmäinen annettiin jo toisen minuutin aikana. Venegas rangaistusalueen ulkopuolelta lähetti pallon upeaan potkkuun ylempään yläkulmaan. Costa Rican maajoukkue otti johtoaseman 1: 0.

Kolumbian jalkapalloilijat palautuivat nopeasti takaisin. Jo 6. minuutilla tulostaulu tasoitettiin. Erottaa Frank Fabre. Tulevaisuudessa peliä pelattiin kaksiteräisillä hyökkäyksillä, joissa Costa Ricalaiset menestyivät paremmin. Heidän hyökkäystoimensa johtivat omaan maaliin. 6. minuutin sankari Fabra katkaisi pallon omaan maaliinsa. Fanien iloksi Costa Rican jalkapalloilijat ottivat johtoaseman 2: 1 (34. minuutti oli sekuntikellossa).

Toisella puoliskolla maalit molempia vastustajia vastaan jatkuivat. Ensinnäkin Costa Ricans kasvatti johtoasemaansa. 58. minuutilla Brian Oviedo antoi apun Celso Borgesille, jonka laukaus maalin alakulmaan oli tarkka. Costa Ricans otti johtoaseman kahden maalin erolla. Ennen ottelun loppua tulostaulu muuttui taas.

Kolumbian johtaja Juan Cuadrado teki syöttöpelin Marlos Moreno Duranalle, joka ampui maalivahdin rangaistusalueen ulkopuolelta. Voimakkaasti lähetetty pallo lensi maalin lähialueelle. Tämä maali oli viimeinen ottelussa.

Lopputulos 3: 2 Costa Rican maajoukkueen hyväksi vain pilasi kolumbialaisten mielialan ennen pudotuspelejä. Ja voittajille itselleen se ei tuottanut odotettua tulosta: amerikkalaiset voittivat ottelun Paraguayta vastaan. Kolumbian maajoukkue saa siis toisen sijan A-ryhmässä, kun taas Costa Rica putoaa kolmanneksi ja putoaa turnauksesta.