Copa America 2016: Katsaus Otteluun USA - Kolumbia

Yöllä 4. kesäkuuta 2016 Yhdysvalloissa alkoi Copa America -juhlaturnaus, joka on omistettu Etelä-Amerikan jalkapalloliittojen 100-vuotisjuhlille ja Latinalaisen Amerikan maajoukkueiden turnauksen satavuotisjuhlille. Arvostettuun kilpailuun osallistuu Etelä-Amerikan maajoukkueita sekä Keski- ja Pohjois-Amerikan joukkueita. Avajaiset pidettiin San Franciscossa. Yhdysvaltojen ja Kolumbian joukkueet kilpailivat.

Copa America 2016: katsaus otteluun USA - Kolumbia

Vuoden 2016 Copa America -tapahtuma avattiin kiihkeästi. Ensimmäisten minuuttien joukkueet yrittivät luoda aktiivisesti pisteytysmahdollisuuksia itselleen, mutta viiden ensimmäisen minuutin aikana ei ollut vaarallisia tilanteita amerikkalaisten portilla tai Kolumbian maajoukkueen rangaistusalueella. Peli räjäytettiin maalilla 8. minuutilla. Kolumbian maajoukkue voitti oikean kulman oikealta laidalta. Edwin Cardonan loistava palvelu rangaistusalueella on löytänyt osoitteensa. AC Milan ja Kolumbian puolustaja Cristian Zapata lähettivät pallon maaliin yhdellä kosketuksella. Kolumbia johti 1-0.

Menetetyn maalin jälkeen amerikkalaiset yrittivät etsiä onnea muiden portilta, mutta Yhdysvaltain maajoukkueen hyökkäyksistä puuttui selvästi hyökkäysten terävyys. Koko alkupuoliskon ajan voidaan erottaa vain Clint Dempseyn potku rangaistusalueen ulkopuolelta 36 minuutin aikana. Pallo lensi lähellä Kolumbian maajoukkueen maalipylvästä.

Puoliajan lopussa kolumbialaiset pystyivät jälleen erottamaan itsensä. Ensin Etelä-Amerikan jalkapalloilijat ampuivat Yhdysvaltain joukkueen hyökkäysimpulssin, ja sitten heillä oli oikeus rangaistukseen. Kolumbian kapteeni James Rodriguez ei ohittanut 41. minuutilla. Tauko, joukkueet menivät kahden maalin etu Kolumbian maajoukkueen.

Yhdysvaltain maajoukkue ei kyennyt aloittamaan toista puoliaikaa aktiivisesti. Ensimmäiset viidentoista minuuttia kolumbialaiset omistivat aloitteen luottavaisin mielin. Vasta 59. minuutilla amerikkalaiset saivat oikeuden ensimmäiseen kulmaan, jonka jälkeen Ospinan portilla oli vaara. Clint Dempsey iski päänsä, mutta maalivahti ja kolumbialainen puolustava pelaaja pystyivät pysäyttämään pallon linjalla. 64. minuutilla sama Dempsey ampui vaarallisesti vapaapotkusta, mutta kolumbialaisten ensimmäinen numero ohjasi iskun.

Viimeisten viidentoista minuutin aikana kokouksia ei kruunattu tavoitteilla. Kolumbian maajoukkueen pelaajilla oli parhaat mahdollisuudet pisteytykseen. 77. minuutilla Carlos Bacca meni yksi-vastaan amerikkalaisen maalivahdin kanssa, mutta kolumbialaisen isku osui ylärimaan.

Kokouksen lopputulos 2: 0 Kolumbian maajoukkueen hyväksi antoi eteläamerikkalaisille mahdollisuuden saada turnauksen kolme ensimmäistä pistettä ja johtaa väliaikaisesti A-ryhmän sijoitusta.