Copa America 2016: Haitin - Peru Pelin Katsaus

Ryhmäkilpailut Copa America 2016 -ryhmässä B alkoivat Haitin ja Perun maajoukkueiden vastakkainasettelulla. Näiden kilpailijoiden tapaaminen pidettiin Washingtonissa stadionilla, johon mahtuu 75 000 katsojaa.

Copa America 2016: katsaus peliin Haiti - Peru

Ennen kokouksen alkua Perun maajoukkueen pelaajia pidettiin vastakkainasettelun suosikeina. Luokan urheilijoiden välinen ero kävi ilmeiseksi jo ensimmäisistä minuuteista - perulaiset ottivat täysin aloitteen ja hyökkäsivät usein haitilaisten portteihin. Haitin maajoukkueen pelaajat löysivät vasta ensimmäisen puoliajan puoliväliin mennessä voimaa useille mielekkäille hyökkäyksille, mutta he eivät maalanneet. Ensimmäisen puoliajan vaarallisin hetki perulaisten portilla oli vapaapotku, jonka suoritti Mechak Jerome. Rangaistusalueen pyöristyksestä laukaistu pallo lensi poikittaispalkin yli. Sen jälkeen perulaiset alkoivat jälleen hyökätä vaarallisesti, mutta pallo ei koskaan ylittänyt maaliviivaa. Puoliajan viimeisenä minuuttina posti pelasti haitilaiset lyödessään Edison Floresin rangaistusalueen ulkopuolelta.

Toinen puoli alkoi myös hyökkäyksillä Perun maajoukkueelta. Koko ottelun ajan eteläamerikkalaiset löivät vastustajan maalia useammin, heillä oli etu pallon hallussa. Tämän seurauksena 61. minuutilla haitilaiset eivät kyenneet pitämään porttia ehjänä. Erinomainen syöttö vasemmalta laidalta Edison Flores lähetti pelaajan Paolo Guerero. Maali osoittautui erittäin tehokkaaksi: Guerero syksyllä päänsä laittoi pallon Haitin maajoukkueen maaliin.

Ottelun loppuun asti tulostaulu ei muuttunut. Haitin maajoukkue ei kyennyt vastaamaan riittävästi päästettyyn maaliin. On todennäköisempää, että haitilaiset olisivat voineet päästää toisen maalin.

Lopullinen tulos 1: 0 merkitsi Perun maajoukkueen voiton, joka on saamassa kolme pistettä Copa America 2016: n ensimmäisen kierroksen ottelun jälkeen.