America's Cup 2016: Meksikon - Jamaikan Pelin Katsaus

Meksikon maajoukkue voitti maanvyörymän voiton uruguaylaisten joukosta C-kvartetin ensimmäisen vaiheen ensimmäisessä kierroksessa. Turnauksen meksikolaisten toiset kilpailijat olivat Jamaikan jalkapalloilijoita.

America's Cup 2016: Meksikon - Jamaikan pelin katsaus

Ennen kokouksen alkua Meksikon maajoukkua pidettiin ansaitusti Jamaikan joukkueen vastakkainasettelun suosikkina. Joukkueella, jonka monet tuntevat Chaif-ryhmän kappaleella, oli kuitenkin ensimmäinen mahdollisuus tehdä pisteytys. Clayton Donaldson 7. minuutilla edullisesta sijainnista iski hyvin lähellä meksikolaisten maalin kulmaa. Hetken epäonnistuneen toteutuksen jälkeen Jamaikan pelaajat menettivät maalin. Jeesuksen Manuel Coronan arkistoinnin jälkeen saksalaisen “Bayerin” hyökkääjä ja Meksikon maajoukkueen Chicharito iski päätä. 17. minuutilla tulostaulu sytytti numerot 1: 0 Meksikon maajoukkueen hyväksi.

Ensimmäisen puoliskon jälkipuoliskolla Jamaika olisi voinut tasoittaa tuloksen. Ensinnäkin Gareth McClairy ei onnistunut voittamaan maalivahtia Ochoa 37. minuutilla maalivahdin aukiolta, ja sitten Michael Hector, viisi minuuttia ennen puoliajan loppua, iski näköalapaikalta suoraan Meksikon portin keskelle - maalivahti esti jälleen ammuksen polun linjan takana.

Toisen puoliskon alussa meksikolaiset melkein kasvattivat etuaan. Chicharito rangaistusalueen ulkopuolelta ei päässyt kulmaksi.

Meksikolaiset pystyivät edelleen kaksinkertaistamaan etunsa. Muutama minuutti kentälle tulon jälkeen Chichariton tilalle tullut Oribe Penalta teki 2-0 Meksikon hyväksi. Kokouksen loppuun asti tulostaulun numerot eivät muuttuneet, vaikka Jamaikan pelaajilla oli mahdollisuus tulostaa Guilherme Ochoan maali.

Ottelun voitto antoi meksikolaisen pääsyn Copa Amerikan pudotuspeleihin vuonna 2016. Lopullinen paikka ryhmässä selvitetään vastakkainasettelussa Venezuelan maajoukkueen kanssa. Jamaikan jalkapalloilijat hävisivät molemmat ottelut turnauksen alussa ja menettivät mahdollisuutensa jatkaa taistelua pudotuspeleissä.