Copa America 2016: Katsaus Otteluun Brasilia - Ecuador

Brasilian jalkapallojoukkueita kaikilla suurilla turnauksilla pidetään oikeutetusti suosikkeina kaikissa otteluissa. Joten se tapahtui ennen viisi kertaa maailmanmestareiden ensimmäistä tapaamista Copa America 2016. Brasilialaisten kilpailijat olivat Ecuadorin jalkapalloilijoita.

Copa America 2016: katsaus otteluun Brasilia - Ecuador

Ottelun lopputulos osoittautui arvaamattomaksi useimmille jalkapallofaneille. Brasilialaisten suosimisesta huolimatta Ecuadorin jalkapalloilijat pystyivät heti kokouksen ensimmäisistä minuuteista vastustamaan kunnollista jalkapalloa Pentacampsiin. Koko ensimmäinen puoliaika pelattiin tasaisessa taistelussa. Joukkueet yrittivät vastata hyökkäyksellä hyökkäykseen, vaikka pelaajat eivät luoneet vaarallisia ja todella pisteyttäviä mahdollisuuksia kilpailijoiden maaliin.

Ensimmäisten 45 minuutin aikana brasilialaiset löivät vain neljä laukausta, joista vain yksi osui maaliin. Filipe Coutinier iski sen kuudes minuutti. Kokouksen alkupuoliskolla ecuadorilaiset vastasivat vain kahdella lakolla, kun taas brasilialainen maalivahti tuli peliin vasta sen jälkeen, kun Ener Valencia osui vapaapotkusta 37. minuutilla. Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomaan tasapeliin.

Kokouksen loppupuoliskoa leimasi erittäin kiistanalainen sivutuomarin päätös, joka vaikutti ottelun lopputulokseen. 66. minuutilla Ecuadorin pelaajat tekivät esimerkillisen hyökkäyksen, jonka jälkeen Montero ampui vasemmalta laidalta rangaistusalueelle. Pallo liukui brasilialaisen maalivahdin käsien yli ja rullasi maaliin. Jakson uteliaisuus ei vaikuttanut ecuadorilaisten vilpittömään iloon, mutta tavoite peruttiin. Jakson toistojen perusteella sivutuomari totesi virheellisesti, että pallo oli maaliviivan takana Monteron keskityksen aikana. Pisteet pysyivät ennallaan - 0: 0.

Tulostaulun numerot eivät muuttuneet viimeiseen pilliin saakka, vaikka brasilialainen hyökkääjä Lucas ei 84. minuutilla pystynyt toteuttamaan maalintekomahdollisuutta. Hyökkääjä ei pystynyt ohjaamaan palloa tyhjään maalialueeseen.

Kokouksen tulosten mukaan joukkueet saivat yhden pisteen, mutta ottelun jälkeen valmentajat ja Ecuadorin jalkapalloilijat valittivat, että joukkueen maali vietiin pois. Samanaikaisesti välimiehiä vastaan esitetyt syytökset 66. minuutin jakson tulkinnassa eivät ole perusteettomia.