Copa America 2016: Katsaus Meksiko - Uruguay -otteluun

Jo ryhmävaiheen ensimmäisellä kierroksella Copa America 2016 -kilpailussa kaksi kilpailijaa korkeille paikoille paitsi ryhmässä, myös koko turnauksessa kokoontui ryhmään C. Meksikon maajoukkue tapasi Uruguayn.

Kiehtova Meksiko-Uruguay-merkki on täyttänyt puolueettomien jalkapallofanien odotukset. Tämä peli osoittautui erittäin jännittäväksi ja pisteyttäväksi.

Pisteet avattiin jo kokouksen 4. minuutilla. Meksikolaisilla oli nopea hyökkäys, jota seurasi keskitys rangaistusalueelle vasemmalta laidalta. Hector Herrera vastasi palveluun ja ampui rangaistusalueen keskeltä uruguaylaisten maaliin. Kaksinkertaisen maailmanmestarin puolustaja Alvaro Pereira yritti estää laukausta, mutta pallo lensi hänen päänsä välistä maaliin. Meksikolaiset ottivat johtoaseman 1: 0.

Jopa ensimmäisellä puoliskolla Uruguayn maajoukkue olisi voinut ja sen olisi pitänyt toipua. Edinson Cavani meni 30. minuutilla yksitellen meksikolaisen maalivahdin Talaveran kanssa, mutta maalivahti oli hyvin ruokittu, ei sallinut tähtihyökkääjän tasoittaa tulosta. Kokouksen alkupuolisko päättyi Meksikon maajoukkueen vähäiseen etuun - 1: 0. Meksikolaiset omistivat aloitteen, useammin he osuivat vastustajan maaliin. Ensimmäisen puoliajan maalin lisäksi on huomattava myös punainen kortti, jonka uruguayilainen Matias Vechino sai 45. minuutilla. Tämä oli jalkapalloilijan toinen karkea jalkapallo, mikä osoittaa korkean yhteydenpidon kentällä.

Toisella puoliskolla uruguaylaiset tulivat henkeen tasoittamaan tulosta. 58. minuutilla Diego Roland jätti todellisen maalintekomahdollisuuden. Uruguaylainen kapteeni Diego Godin otti johtoaseman keskikentällä. Puolustaja näytti olevan oikea hyökkääjä ohittanut useita Meksikon puolustajia ja antanut syötön Cavanille. Edinson välitti pallon Rolandille, mutta tämä ei onnistunut lyömään vastustajan maalia useilta metreiltä.

73. minuutilla erotuomari tasoitti kokoonpanot. Raskaan rikkomuksen vuoksi Andres Guardado erotettiin. Heti sen jälkeen uruguaylaiset voittivat takaisin - tässä asiassa heitä auttoi vakiokanta. 74. minuutilla vapaapotkun syötön jälkeen Diego Godin potkaisi Meksikon puolustajien yläpuolelta ja lähetti pallon taitavasti maaliin.

Peli oli vähitellen päättymässä, mutta meksikolaiset eivät hyväksyneet tasapeliä. Ottelun lopussa katsojat näkivät vielä kaksi maalia Uruguayn maajoukkueen porteissa. Ensin 85. minuutilla Rafael Marquez lähietäisyydeltä ampui voimakkaasti lähelle yhdeksää, ja jo toisella kompensoidulla minuutilla Hector Herrera, syöttäessään Raul Jimenezin tyhjään verkkoon, asetti ottelun lopputuloksen. Meksiko voittaa 3: 1 ja ensimmäisen kierroksen jälkeen ylittää C-ryhmän sijoituksen.