Copa America 2016: Katsaus Peliin Chile - Bolivia

Epäonnistuneen alun jälkeen Copa Amerikassa (tappio Argentiinalle) chileläisten piti saada pisteitä ryhmäkilpailun toisella kierroksella. Chilen maajoukkueen kilpailijat toisessa ottelussa olivat Bolivian jalkapalloilijoita.

Copa America 2016: Katsaus peliin Chile - Bolivia

Molemmat maajoukkueet hävisivät turnauksen ensimmäiset ottelut samalla pisteet 1: 2. Chilelaiset eivät kyenneet vastustamaan Argentiinan maajoukkueita, ja bolivialaiset hävisivät monin tavoin sensaatiomaisesti Panaman joukkueelle. Ennen toista ottelua molemmat joukkueet asettivat itselleen voiton tehtävän säilyttääkseen mahdollisuudet päästä ulos D-ryhmästä.

Peli alkoi Chilen maajoukkueen edusta, mutta se ei tullut vakaviin pisteytysmahdollisuuksiin pelin ensimmäisellä puoliskolla. Vasta viimeisten viidentoista minuutin aikana chilelaiset pystyivät luomaan useita akuutteja tilanteita bolivialaisen maalivahdin portilla. Pinillalla ja Sanchezilla oli hyvät mahdollisuudet, mutta kuuluisien pelaajien osumat eivät olleet tarkkoja. Kokouksen alkupuolisko päättyi nollilla tulostaululle.

Alle minuutin kuluttua kokouksen toisen puoliskon alkamisesta Chilen maajoukkue avasi pisteet. Bolivilainen Juan Carlos Anse menetti pallon rangaistusalueen läheltä. Mauricio Pinilla jätti ohittamatta Arthurin Vidalin. Chile otti johtoaseman 1-0 jo 46. minuutilla.

61. minuutilla Bolivian maajoukkue palautui takaisin. Jasmani Campos teki kauneimman maalin. Bolivilainen löi voimakkaan vapaapotkun aivan maalin verkkoon. Claudio Bravo oli voimaton. Numerot 1: 1 syttyivät tulostaululle.

Pallettuaan chilelaiset lisäsivät vielä enemmän hyökkäystoimiin. 73. minuutilla Sanchez vastasi vapaapotkulla, mutta bolivialainen maalivahti pareerasi pallon, joka lähetettiin aivan kulmaan. Arturo Vidalilla oli myös maalintekomahdollisuuksia, mutta Bayernin pelaajilta puuttui tarkkuus ja joskus onni.

Ottelun ratkaiseva osa lisättiin pääaikaan 8 minuuttia. Chileläiset jalkapalloilijat työnsivät yhä vaarallisemmin vastustajan maaliin, kun erotuomari viittasi lopulta 8. loukkaantumisen minuutilla pisteeseen Bolivian maajoukkueen maalissa. Rangaistusalueelle lyöty pallo laskeutui Jasmine Camposin käsiin, ja erotuomari teki erittäin epäselvän päätöksen. Kymmenes pysähdys minuutti, Arturo Vidal ei menettänyt - 2: 1 Chilen hyväksi.

Bolivialaisilla oli hyvät mahdollisuudet voittaa takaisin. Otteluun lisättynä 12. minuutilla Rodrigo Ramallo ei suinkaan päässyt Claudio Bravon maalin kulmaan. Kun hän osui yksitoista metrin merkiltä, pallo kulki muutaman senttimetrin päässä tankosta.

Kokous päättyi tilanteeseen 2: 1 Chilen maajoukkueen hyväksi. Tämä ottelu oli yksi Copa Amerikan kiihkeimmistä ja dramaattisimmista kohtaamisista ryhmävaiheessa.