Copa America 2016: Katsaus Otteluun Brasilia - Peru

Brasilian maajoukkue pystyi ratkaisemaan ongelman päästä vuoden 2016 America's Cup-pudotuspeleihin B-ryhmän viimeisen kierroksen ottelussa. Suosikkien vastustajat olivat Perun jalkapalloilijat.

Kuva
Kuva

Brasilia - Peru-ottelun tuloksesta riippuen viisinkertaiset maailmanmestarit voisivat joko ottaa ensimmäisen sijan B-kvartetissa tai jopa jäädä ilman mahdollisuutta kilpailla America's Cupista. Heidän oli voitettava ottelu voidakseen varmistaa johtoaseman ryhmässä.

Brasilialaisten halu voittaa alkoi tuntua alusta alkaen. Joukkue hyökkäsi voimakkaasti perulaisten portille, pelaajat antoivat paljon iskuja keski- ja pitkiltä matkoilta. Philippe Luis, Gabriel, Willian työnnettiin vaarallisesti Perun maajoukkueen maaliin, mutta maalivahti pelasti maajoukkueensa. Vaikuttavien torjuntojensa jälkeen eurooppalaisten klubien päämiehet ottivat selvästi huomioon perulaisen Galesen maalivahdin.

Perun maajoukkue ensimmäisellä puoliskolla ei muistanut mitään. Ehkä kokouksen ensimmäisen puoliskon pääjakso oli erotuomarin virhe, joka ei jakanut puoliajan viimeisinä minuutteina rangaistusta brasilialaisten maaliin. Kokouksen erotuomari ja jälkipuoliskolla tekivät tuottavan valvonnan, mutta ensimmäisen 45 minuutin jälkeen tulostaulu poltti nollia.

Perun pelaajat aloittivat kokouksen toisen puoliskon hieman aktiivisemmin. 49. minuutilla Christian Cueva olisi voinut toteuttaa standardin Brasilian rangaistusalueen lähellä, mutta maalivahti Alison pareerasi pallon lähikulmaan.

75. minuutin jakso järkytti koko Brasiliaa. Raul Ruidiaz maalasi pallon brasilialaisten maaliin Andy Paulin käsipallolla. Kukaan ottelun tuomareista ei kuitenkaan huomannut ilmeistä kättä, ja päätuomari osoitti luottavaisesti keskustaan. Perun maajoukkue otti johdon 1: 0.

Kokouksen loppuun asti brasilialaiset yrittivät toipua, mutta toivottua tulosta ei saavutettu. Brasilian maajoukkue hävisi 0: 1. Huolimatta tilastollisesta edusta hallussapidossa ja iskuissa (perulaiset löivät vain kaksi laukausta maaliin), Brasilian maajoukkue ei pystynyt voittamaan tinkimättömiä perulaisia. Tämän tappion tulos oli B-ryhmän kolmas sija. Perulaisista tuli seitsemän pistettä ensimmäiset nimetyssä kvartetissa.

Brasilian maajoukkueen suorituskykyä Copa America 2016: ssa kaikista sijainneista voidaan pitää epäonnistumisena. Perun maajoukkueen virheellisesti tehty maali heitä vastaan ei vaikuttanut turnauksen "keltaisten" haalistuneeseen peliin. Jopa ottelussa Ecuadorin kanssa pelin järjestämisessä oli paljon ongelmia. Tämän seurauksena Brasilia menee kotiin häpeällisesti.