FIFA World Cup: Miten Peli Japani - Kolumbia Sujui

Kolumbia on jo varmistanut paikan MM-pudotuspeleissä. Japanilaisilla ei ollut juurikaan mahdollisuuksia päästä ulos C-ryhmästä. Tätä varten aasialaisten oli voitettava kolumbialaiset ja toivottava suotuisaa lopputulosta rinnakkaismatkassa (Norsunluurannikko - Kreikka) pelaavan kilpailijan kokouksessa.

2014 FIFA World Cup: miten peli Japani - Kolumbia sujui

Kolumbialaiset ja japanilaiset lähtivät kentälle Brasilian Cuiaban kaupungissa 24. kesäkuuta. Eteläamerikkalaiset ovat jo varmistaneet pääsyn turnauksen ratkaisevaan vaiheeseen. Koko kysymys oli, millainen lopullinen paikka C-ryhmässä Kolumbialla olisi. Vastustajat olivat jo tunnettuja. Naapuriryhmän ensimmäiset olivat Costa Rican pelaajat ja toinen Uruguayn joukkue.

Peliä pelattiin hyvin hitaasti. Kolumbian maajoukkue aloituskokoonpanossa nosti tukikohdasta vain kolme pelaajaa. Mutta tämä ei vaikuttanut radikaalisti pelin laatuun. Huolimatta siitä, että japanilaiset hallitsivat palloa suurimman osan ajasta alkupuoliskolla, eteläamerikkalaiset avasivat tuloksen. 16. minuutilla Cuadrado muutti tulostaulun numeroita rangaistuspotkusta. Kolumbialaiset johtivat 1 - 0 -johtoon.

Japanilaiset tekivät vähän hyökkäystoimissa. Voimme huomata useita laukauksia sarjasta kolumbialaisen maalivahdin maalia vastaan. Honda löi, mutta tämä ei johtanut eteläamerikkalaisten maaliin.

Aasialaiset kuitenkin palautuivat takaisin puoliajan viimeisinä sekunteina. Palattuaan Hondaan, Okazaki osui Kolumbian maajoukkueen porttiin. Täten joukkueet menivät tauolle tasavälein - 1 - 1.

Kolumbialaiset aloittivat toisen puoliajan hyökkäyksillä. Martinez lähetti jo maalin 55. minuutilla toisen maalin aasialaisten maaliin. Jackson ampui rangaistusalueen ulkopuolelta kaukaa, joten japanilaiselle maalivahdille ei ollut mahdollisuutta.

Toisen päästetyn maalin jälkeen japanilaiset yrittivät siirtää pelin Kolumbian kentän puoliskolle. Joskus aasialaiset saivat lupaavia hyökkäyksiä, mutta he eivät keksineet maalia.

Kolumbialaiset pelasivat vastahyökkäyksissä. Yksi niistä, joka esiintyi 82. minuutilla, johti kolmanteen maaliin. Jackson Martinez teki tuplauksen. Rangaistusalueella keinu hyökkääjä irrotti japanilaisen puolustajan ja lähetti pallon aasialaisten maalien kauimpaan nurkkaan tarkimmalla harhautuksella hänen vasemmalta jalaltaan. Kolumbia siirtyi 3 - 1 -johtoon.

90. minuutilla Rodriguez asetti lopullisen murskaustuloksen. Hän voitti japanilaisen puolustajan rangaistusalueella ja heitti aasialaisen maalivahdin sulavalla iskulla.

Kokouksen lopputulos on 4 - 1 Kolumbian hyväksi. Eteläamerikkalaiset nousevat C-ryhmän ensimmäiseltä sijalta mestaruuden pudotuspeleihin osoittamalla pelillään, että paitsi Brasilian ja Argentiinan joukkueita voidaan pitää turnauksen suosikkeina. Monet asiantuntijat voivat ilmaista ajatuksen, että kolumbialaiset näyttävät korkealaatuisinta ja näyttävintä jalkapalloa mestaruudessa.