FIFA World Cup: Miten Kroatia - Meksiko -peli Sujui

Brasilian maailmanmestaruuskilpailuissa 23. kesäkuuta päättyi ryhmävaihe ryhmissä A ja B. Mestaruuden ensimmäisessä kvartetissa yksi tärkeimmistä ja viimeisimmistä otteluista oli Meksikon ja Kroatian maajoukkueiden välinen ottelu. Näiden joukkueiden henkilökohtaisessa vastakkainasettelussa päätettiin lipun kohtelu pudotuspeleille.

2014 FIFA World Cup: miten Kroatia - Meksiko -peli sujui

Alkupuoliskolla oli kroatialaisten etu. He hallitsivat enemmän palloa ja yrittivät hyökätä nopeasti, mutta eurooppalaiset eivät onnistuneet luomaan todella teräviä hetkiä. Useimmiten kroaatit häiritsivät vastustajan puolustusta pitkän kantaman iskuilla.

Keski-Amerikan edustajat valitsivat vastahyökkäystaktiikat. Tämä ei ole sattumaa, koska tasapeli olisi riittänyt meksikolaisille poistua ryhmästä. Tällaisella erittelyllä Meksiko voitaisiin katsoa ottelun suosikeiksi. Juuri tämän joukkueen igrovkoi loi kaksi vaarallista hetkeä Kroatian portilla. Ensinnäkin maalivahdin pitkän laukauksen jälkeen portti pelasti eurooppalaiset, ja sitten Peralta sai upean syötön syvyydestä, meni tapaamiseen Pletikosan kanssa, mutta liukastui eikä päässyt porttiin. Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomaan tasapeliin.

Kokouksen jälkipuoliskolla noudatettiin hieman erilaista skenaariota. Kroatit hyökkäävissä toiminnoissa osoittautuivat vielä vähemmän, ja meksikolaiset näyttivät lisänneen. Aluksi erotuomari sääli Kroatiaa, kun hän ei myöntänyt rangaistusta kädestä pelaamisesta Kroatian rangaistusalueella. Mutta sitten oikeudenmukaisuus voitti. Rafael Marquez osui maaliin kulmapotkusta 72 minuutin kohdalla. Meksikolaisten ilo oli niin voimakas, että heidän päävalmentajansa ja pelaajat putosivat syliinsä kentälle.

Sen jälkeen kroaatit hajosivat kokonaan. He kaipasivat vielä kaksi kertaa. Andres Guardado 75. minuutilla ja Javier Hernandez 82. minuutilla teki tuhoisen pisteet. Nyt kukaan ei epäillyt, että meksikolaiset lähtivät ryhmästä. Kroatit onnistuivat voittamaan yhden maalin takaisin ottelun lopussa, mutta se ei ollut juurikaan lohdutusta. Ivan Perisic teki 87. minuutilla ainoan maalin meksikolaisia vastaan.

Pelin lopputulos 3 - 1 Meksikon hyväksi antaa voittajille mahdollisuuden saada 7 pistettä A-ryhmästä. Samalla heitä verrataan Brasiliaan, mutta ne ovat huonommat mestaruuden isännät pelkästään maalien erolla teki ja myönsi. Brasilia on ensimmäinen ja Meksiko toinen. Nyt Meksikon joukkue tapaa Alankomaiden maajoukkueen 1/8 finaalissa.