FIFA World Cup: Miten Peli Costa Rica - Englanti

24. kesäkuuta Brasilian FIFA-maailmanmestaruuskilpailujen ryhmässä D järjestettiin Costa Rican ja Englannin maajoukkueiden välinen ottelu. Eurooppalaiset olivat jo varmistaneet matkan kotiin ryhmävaiheen jälkeen, ja Costa Ricalaiset valmistautuivat pudotuspeleihin.

2014 FIFA World Cup: miten peli Costa Rica - Englanti

Jalkapallon esi-isillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ainakin jotenkin miellyttää fanejaan turnauksen ensimmäisellä ja ainoalla voitolla. Britit eivät kuitenkaan näyttäneet niin viileiltä kuin monet odottivat ennen maailmancupin alkua.

Alkupuolisko oli niukka terävillä hyökkäyksillä ja pisteytysmahdollisuuksilla. Molempien joukkueiden portilla syntyneistä vaarallisista tilanteista voidaan erottaa vain kaksi jaksoa. Ensinnäkin Costa Rican pelaaja Borges-niminen pelaaja teki 23. minuutilla älykkään vapaapotkun. Pallo osui brittiläisen maalin poikittaispalkkiin. Sen jälkeen eurooppalaiset olisivat voineet tehdä maalin standardista. Sturridge meni kuitenkin kulmapotkun jälkeen pääasennosta ja epäonnistui maalissa yhden kumppaninsa alennuksen jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika päättyi maalintekoon 0 - 0.

Kokouksen toisella puoliskolla britit näyttivät hieman aktiivisemmilta, mutta se ei auttanut heitä saamaan ainoan voitonsa mestaruudesta. Vaarallisten hyökkäysten joukosta on syytä muistaa hetki Sturridgen kanssa 65 minuutin kohdalla. Kumppanit toivat britit eteenpäin maaliin, mutta vaarallinen hetki maalilla ei päättynyt - Sturridge ampui sekä maalivahdin että portin läheltä.

Kokouksen lopputulos 0 - 0 heijastaa selkeästi peliä. Todennäköisesti brittien fanit eivät edes tässä ottelussa saaneet tyydytystä joukkueensa kahdesta edellisestä tappiosta. Ja koko Costa Rica juhlii ennennäkemätöntä menestystä. Keski-Amerikan joukkue nousee seitsemällä pisteellä kuoleman ryhmän ensimmäisellä sijalla. Nyt Costa Rican on odotettava kilpailijaansa MM-kisojen 1/8-finaaleissa.