FIFA World Cup: Miten Ivoire-Japani-kokous Pidettiin

14. kesäkuuta C-kvartetin ensimmäinen kierros Brasilian MM-kisoissa päättyi. Kolumbialaisten jälkeen italialaiset ja japanilaiset taistelivat. Ensimmäisen kierroksen toinen ottelu pidettiin Recifessä Arena Pernambucossa, noin 46 000 katsojan kapasiteetilla.

mundial_
mundial_

Ottelu alkoi laiskasti molempien joukkueiden kesken. Afrikkalaiset yrittivät hallita palloa, mutta vaikutelma oli, että Norsunluurannikoita ei aio uhata erityisen paljon aasialaisten maalia. Rauhallinen pallon vieritys kesti 16 minuuttiin, kun entinen Moskovan "armeijan" Honda pelaaja lähetti pallon vasemmalla jalallaan afrikkalaisten portteihin. Koko Japani oli riemuissaan, kun heidän maajoukkueensa otti johtoaseman. On myönnettävä, että isku osoittautui paitsi tehokkaaksi myös tehokkaaksi. Rangaistusalueen ulkopuolelta Honda iski portin hirvittävällä voimalla lähikulmaan niin, että Norsunluurannikon maalivahti ei edes liikkunut, koska se oli hyödytön.

Ensimmäisen puoliskon päättyi Japanin maajoukkueen vähäisellä edulla. Ei ollut tarvetta puhua erittäin vaarallisista hetkistä.

Kokouksen loppupuoli ei voinut miellyttää aasialaisia. Peli oli yhtä mitattu ja kiireellinen. Japanin maajoukkueen puolustuksessa tapahtui kuitenkin kahden minuutin epäonnistuminen, mikä johti Norsunluurannikolle kahteen maaliin.

Ensinnäkin Boni lähetti pallon 64. minuutilla pallon oikealta laidalta annettuun syötteeseen japanilaisten maaliin. Kaksi minuuttia myöhemmin samankaltaisessa tilanteessa italialaisen "Roma" -joukkueen hyökkäys ja Norsunluurannikon maajoukkueen Gervinho laativat toisen maalin. Hyökkääjä puskee pallon maalin lähikulmaan.

Kokouksen erotuomarin viimeinen pilli oli afrikkalaisten tahallinen voitto 2 - 1. Norsunluurannikolla on kolme pistettä ja kiinni loistavista kolumbialaisista.