FIFA World Cup: Kuinka Peliä Pelattiin Honduras - Sveitsi

Sveitsin maajoukkue pelasi 25. kesäkuuta Brasilian kaupungissa Manausissa viimeisen ryhmänottelun ottelun Brasilian FIFA: n maailmancupissa. Eurooppalaisten kilpailijoina olivat Honduras-joukkue, jolla ei enää ollut mahdollisuutta jatkaa taistelua turnauksen ratkaisevassa vaiheessa.

2014 FIFA World Cup: kuinka peliä pelattiin Honduras - Sveitsi

Sveitsiläinen tarvitsi voiton. Samanaikaisesti eurooppalaiset toivoivat, että Ecuadorin joukkue ei voittaisi Ranskaa rinnakkaisessa ottelussa. Sveitsiläiset pelaajat aloittivat ottelun erittäin aktiivisesti. Jo ensimmäisillä minuuteilla Hondurasin pelaajille alkoi näkyä pisteitä. Jo 6. minuutilla sveitsiläinen hyökkääjä Shaqiri tekee hämmästyttävän kauniin pallon. Djerdan iski iskevän iskun keskimääräiseltä etäisyydeltä yhdeksän vastustajan maaliin. Sveitsi siirtyi 1 - 0 -johtoon.

Sen jälkeen eurooppalaiset eivät hidastaneet. He jatkoivat aktiivista ja vaarallista hyökkäystä. Tuloksena oli Hondurasin toinen maali. Sveitsiläinen teki nopean hyökkäyksen, jonka ansiosta Shaqiri meni henkilökohtaisesti Hondurasin maalivahdin kanssa. Hyökkääjä ohitti maalivahdin helposti ja teki tilanteeksi 2 - 0 eurooppalaisten hyväksi.

Ottelun päätuomarin pilli lähetti joukkueet tauolle Sveitsin edun kanssa kahdessa maalissa.

Toisella puoliskolla kuva kentällä ei ole muuttunut. Sveitsiläiset olivat parempia, hyökkäsivät vaarallisemmin, hallussa oleva etu oli eurooppalaisten puolella. Viimeinen säännöllisyys oli Shakirin kolmas maali 71. minuutilla. Sveitsiläinen hyökkääjä näytti itsensä koko loistossaan turnauksessa, kun hän oli antanut hattutemppun ratkaisevassa ryhmäkilpailussa.

Sveitsi voittaa Hondurasin 3 - 0 ja nousee toiseksi maailmancupin pudotuspeleihin. Eurooppalaisten kilpailijat 1/8-finaalin ottelussa ovat pelottavat argentiinalaiset.