FIFA World Cup: Miten USA-Saksa Peliä Pelattiin

Saksa pelasi viimeisen ottelunsa jalkapallomestaruusryhmän sarjassa Brasiliassa 26. kesäkuuta Recifen kaupungissa. Saksalaiset taistelivat Yhdysvaltain maajoukkueen kanssa 41 000 katsojan läsnä ollessa.

2014 FIFA World Cup: miten USA-Saksa peliä pelattiin

Saksan joukkue oli jo varmistanut tiensä turnauksen seuraavaan vaiheeseen, mutta ottelun tappio olisi voinut laskea saksalaiset ryhmän G viimeiseen toiseen sijaan. Yhdysvaltain joukkue voi olla tyytyväinen tasapeliin, jotta se ei pysyisi mielessä Portugalin ja Ghanan joukkueiden välisen kokouksen tulos. Amerikkalaiset pääsivät pisteisiin saksalaisten kanssa myös MM-kisojen 1/8-finaaleihin.

Peli alkoi Saksan dominoinnilla. Kovaa painamista, pallon hallintaa - kaikki tämä johti Saksan joukkueen etuun ottelun ensimmäisten 15 minuutin aikana. Merkittäviä pisteytysmahdollisuuksia ei kuitenkaan luotu.

Puoliajan puolivälistä lähtien amerikkalaiset tottuivat siihen ja tasoittivat pelin hieman. Yhdysvaltain maajoukkue käytti useimmiten pitkiä syöttöjä etulinjan hyökkääjiin, mutta tämä ei tuottanut toivottua tulosta. Saksalaiset eivät myöskään luoneet mitään vaarallista Yhdysvaltain maajoukkueen portilla. On myönnettävä, että alkupuolisko osoittautui paitsi maalittomaksi, myös hieman tylsäksi.

Kokouksen toisella puoliskolla yleisö näki edelleen yhden maalin. 55. minuutilla Thomas Muller lähetti pallon amerikkalaisten maalin kulmaan upealla laukauksella rangaistuslinjasta. Tästä tavoitteesta on jo tullut saksalaisen turnauksessa neljännes. Saksa johti 1 - 0.

Maalin saatuaan USA: n maajoukkueen aktiviteettipurskeita ei havaittu saksalaisten portilla, eivätkä saksalaiset pelaajat itse kiirehtineet maalin tekemiseen. Vain tiivistetyssä ajassa tapahtui vaarallisin hetki. Amerikkalaiset voivat voittaa takaisin, mutta Netsev Lamin kapteeni pelasti joukkueensa. Yhdysvaltalainen pelaaja löi vaarallisesti Neuerin maalia, mutta Lam esti pallon tielle maaliin liukuvalla taklauksella.

Kokouksen lopputulos 1 - 0 Saksan hyväksi vie saksalaiset turnauksen pudotuspeleihin ensiksi. USA-joukkue sijoittuu toiseksi, koska portugalilaiset eivät voittaneet Ghanaa isolla tavalla. Paras ero saavutettujen ja päästettyjen maalien välillä johti amerikkalaisia Cristiano Ronaldon joukkuetta.