FIFA World Cup: Miten Peliä Pelattiin Nigeria - Argentiina

25. kesäkuuta Porto Alegren kaupungissa pidettiin Argentiinan maajoukkueen viimeinen ottelu maailmancupin ryhmäkilpailussa. Argentiinalaisten viimeinen kilpailija F-kvartetissa oli Nigerian maajoukkue.

2014 FIFA World Cup: miten peliä pelattiin Nigeria - Argentiina

Nigerian ja Argentiinan välisestä pelistä tuli yksi maailmanmestaruuden upeimmista. Joukkueet alkoivat heti osoittaa hyökkäysmahdollisuuksiaan. Kolme minuuttia alkuvihellyksen jälkeen Lionel Messi avasi maalin. Nigerialaiset vastasivat kuitenkin riittävästi jo 4. minuutilla. Musa arvioi eteläamerikkalaisten maalin. Siten ottelun 4. minuutiksi ottelu oli jo tasan - 1 - 1.

Sen jälkeen molemmat joukkueet yrittivät hyökätä voimakkaasti. Argentiinan maajoukkueella oli etu hallussaan palloa, hyökkäykset sijoittuivat. Nigerialaiset yrittivät uhata vastustajaa terävillä vastahyökkäyksillä. Katsojat eivät kuitenkaan nähneet maaleja ennen ensimmäisen puoliajan viimeisiä minuutteja. Mutta tiivistetyssä ajassa Messi teki tuplan, suorittaen hienosti vapaapotkun. Afrikkalainen maalivahti oli voimaton - pallo meni Nigerian portille toisen kerran ottelussa. Joukkueet lähtivät tauolle Argentiinan edusta 2 - 1.

Taukon jälkeen joukkueet vaihtivat taas nopeita maaleja. Ensinnäkin Musa teki kaksinkertaisen ottelun. Keskellä olevat nigerialaiset repivät Etelä-Amerikan puolustuksen, joka ei toiminut parhaalla tavalla tässä ottelussa. Musa tasoittaa tuloksen 47. minuutilla. Numerot 2 - 2 syttyvät taululle.

Vain muutama minuutti kuluu, ja argentiinalaiset tekivät kolmannen maalin kulmasta. Marcos Rojo johtaa kokouksen 50. minuutilla jälleen Argentiinaa 3 - 2-joukkueeseen.

Noin 20 minuutin ajan eteläamerikkalaisilla oli etu hallussaan palloa, mikä loi vaarallisia hetkiä. Mutta nigerialaiset hyökkäsivät jyrkästi jopa 75 minuuttiin. Musalla oli loistava mahdollisuus antaa hattutemppu, mutta hyökkääjä ei muuttanut hetkeä.

Viimeiset 15 minuuttia kului Nigerian johdolla. Afrikkalaiset jalkapalloilijat painostivat eteläamerikkalaisia rangaistusalueelle. Argentiinalaiset pystyivät vain vastahyökkäykseen. Joukkueiden aktiivinen toiminta ei kuitenkaan johtanut toiseen maaliin - peli päättyi Argentiinan minimaaliseen etuun 3 - 2.

Molemmat joukkueet etenevät turnauksen pudotuspeleihin. Argentiina voittaa kolme voittoa kolmessa ottelussa ja johtaa F-ryhmää, Nigeria nousee toiseksi neljällä pisteellä. Nyt joukkueet odottavat alkua Brasilian jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen ratkaisevista otteluista.