America's Cup 2016: Arvostelu Argentiinasta - Chilestä

Kvartetti D: n ryhmäkilpailun ensimmäisellä kierroksella vuoden 2016 America's Cupissa turnauksen finalistit kokoontuivat. Ottelu Argentiina - Chile oli kenties kaikkein odotetuin mestaruuden ryhmävaiheessa.

America's Cup 2016: arvostelu Argentiinasta - Chilestä

Argentiinan maajoukkue heikkeni ennen kokouksen alkua kapteenin ja johtajan Lionel Messin poissaolosta. Toinen sinivalkoinen tähti Sergio Aguero ei tullut myöskään pohjaan. Lakkoilijoiden poissaolosta ei kuitenkaan tullut suurta ongelmaa kaksinkertaisen maailmanmestaruuden voiton kannalta.

Niko Gaitan löi päähänsä jo toisella minuutilla lyömällä chileläisten portteja. Yläpuolinen portti pelasti Claudio Bravon. Tämän jakson jälkeen pelissä ei ollut pisteytysmahdollisuuksia vasta 30. minuuttiin, vaikka joukkueet yrittivät nopeasti ohittaa kentän keskikohdan ja hyökätä toistensa maaleihin. Puolen tunnin kuluttua chileläinen hyökkääjä Alexis Sanchez menetti maalintekomahdollisuutensa. Hänen laukauksensa rangaistusalueelta heijastui Sergio Romero. 34. minuutilla sama Sanchez lähetti pallon vapaapotkusta yläkulmaan, mutta argentiinalainen maalivahti selviytyi jälleen iskuista.

Ensimmäisen puoliajan loppu säilyi argentiinalaisten keskuudessa, mutta tulostaulu ei muuttunut - trio Di Marian, Higuainin ja Gaitanin hyökkäykset olivat liian kaoottisia ja keskeneräisiä.

Chileläiset alkoivat kokouksen toisen puoliskon aktiivisesti usean vaarallisen setin avustuksella. Tuloksen avasi kuitenkin Angel Di Maria 51. minuutilla. Chilen keskikenttäpelaaja Aranges teki virheen kentän keskellä, Banega katkaisi pallon ja antoi hyvän syötön PSG-pelaajalle. Di Maria osui lähellä Bravo-maalin kulmaa.

59. minuutilla Banega itse kaksinkertaisti argentiinalaisen johtoaseman. Claudio Bravo jätti laukauksen jälleen lähikulmaan, mutta pallon lentoreittiin vaikutti tässä jaksossa Mauricio Islan päiden piikistä tuleva rebound.

Gonzalo Higuainilla oli myös hieno hetki. 67. minuutilla Napoli-hyökkääjä lähietäisyydeltä ei pystynyt lähettämään palloa tarkasti kaukaa - maalivahti auttoi.

Chileläiset pystyivät vielä pelaamaan yhden maalin pysähdysajan lopussa. Muutama sekunti ennen kokouksen loppua Fuenzalida lähetti pallon päähän maaliin.

Ottelun lopputulos 2: 1 Argentiinan maajoukkueen hyväksi antaa voittajille paremmat mahdollisuudet edetä D-ryhmästä puolivälierien vaiheeseen ensiksi.