Copa America 2016: Arvostelu USA - Paraguay-ottelusta

Copa America 2016: n isännät lähestyivät viimeistä ottelua A-ryhmässä kolmen pisteen kanssa kahden vastakkainasettelun jälkeen. Viimeisellä kierroksella amerikkalaisten oli pelattava paraguaylaisten jalkapalloilijoiden kanssa.

Kuva
Kuva

Yhdysvaltain jalkapalloilijoiden oli voitettava finaali. Kolme pistettä olisi taannut amerikkalaisille pääsyn turnauksen pudotuspeleihin, kun taas tasapeli voi jättää vain teoreettiset mahdollisuudet jatkaa taistelua America's Cupista. Paraguaylaiset, jotka ansaitsivat vain pisteen ensimmäisen kierroksen ottelussa, tarvitsivat vain voiton ja suotuisan lopputuloksen Kolumbian ja Costa Rican vastakkainasettelussa.

Ottelusta ei tullut näyttävää faneille. Paraguaylaiset hallitsivat palloa enemmän kokouksen aikana, hyökkäsivät useammin vastustajan maaliin (Etelä-Amerikan joukkueella oli merkittävä etu laukauksissa). Paraguaylaiset eivät kuitenkaan saaneet mitään merkittävää hyödystä. Päinvastoin, ensimmäisen puoliskon ensimmäisellä puoliskolla Yhdysvaltain pelaajilla oli useita teoreettisia mahdollisuuksia maaliin. Jo ennen puolen tunnin pelin päättymistä Paraguayn rangaistusalueen lähelle määritettiin kaksi vaarallista vapaaheittoa. Amerikkalaisten jalkapalloilijoiden lyönteistä puuttui tarkkuus.

Pelin tulos oli vielä avoinna 27. minuutilla. Gaisy Zardes (USA) teki syötön Paraguayn rangaistusalueelle, joka katkaisi kaikki Etelä-Amerikan puolustuksen puolustavat redutit. Rangaistuspotkusta Clint Dempsey oli tarkka. Turnauksen isäntien maajoukkue otti johtoaseman 1: 0. Ensimmäinen puoliaika päättyi tällä pisteet.

Ottelun toisessa osassa paraguaylaiset yrittivät poistaa kuormituksen. 48. minuutilla amerikkalaiset olivat vähäisempiä. Deandre Yedlin ajettiin toisesta keltaisesta kortista. Yhden pelaajan etu ei auttanut eteläamerikkalaisia tasoittamaan tulosta. Muutama minuutti ennen ottelun loppua paraguaylaiset tekivät maalin, mutta maali peruttiin ulkopuolisen tilanteen vuoksi.

Pisteet eivät muuttuneet viimeiseen pilliin saakka. Amerikkalaiset voittivat vaikean työvoiman voiton, jonka ansiosta kuuden pisteen isännät saivat ensimmäisen sijan A-ryhmässä. Paraguayn maajoukkue lähtee turnauksesta.