Europa League 2015-2016: Katsaus Otteluun Fenerbahce - Lokomotiv

UEFA: n Eurooppa-liigan 1/16 ottelut alkoivat 16. helmikuuta. Venäläisille jalkapallofaneille ensimmäinen pudotuspelien vastakkainasettelu oli erityisen kiinnostava. Pääkaupunki "Lokomotiv" meni Istanbuliin kohtaamaan "Fenerbahcea".

Europa League 2015-2016: Katsaus otteluun Fenerbahce - Lokomotiv

Toisin kuin joidenkin jalkapalloasiantuntijoiden odotukset, Fenerbahcen ja Lokomotivin välinen ottelu alkoi rauhallisella tahdilla. Turkkilaiset jalkapalloilijat eivät painostaneet kentän yli, kuten isännät yleensä tekevät. Kokouksen ensimmäiset viisitoista minuuttia muistettiin vain yhdestä mahdollisuudesta tehdä maalin. Hyökkääjä "Fenerbahce" Robin Van Persie, jolla on saranoitu sivusyöttö, ei pystynyt kuljettamaan palloa maaliin. Myöhemmin turkkilaiset jatkoivat kylkisyötteiden käyttöä, joista yksi oli vielä kruunattu maalilla.

Ottelun 18. minuutilla Fenerbahcen keskikenttäpelaaja Souza vastasi maalivahdin alueella olevaan katokseen. Istanbulin klubin pelaaja lähetti pallon "Loko" -maalin päähän. Guilhermellä ei ollut mahdollisuutta lyödä iskuaan, mutta Lokomotivin maalivahti ei pelannut uloskäynnillä itse palvelun hetkellä, mikä ennalta määritteli pelin tuloksen.

Maalin saatuaan peli rauhoittui. Lokomotiv-jalkapalloilijat eivät pystyneet merkittävästi lisäämään hyökkäystä ennen taukoa, mikä osoitti seuran heikon valmiuden jatkaa kautta. Turkkilaiset jalkapalloilijat eivät myöskään luoneet pisteytys tilanteita moskovalaisten portilla, vaikka heillä oli selvä alueellinen etu.

Toisella puoliskolla Lokomotivin pelissä ei tapahtunut laadullista parannusta, ja Fenerbahcen pelaajat korostivat vastustajan maalin uhkaamista hevosrehuilla rangaistusalueelle. Alueellisesti turkkilaiset pelaajat ovat ylittäneet kilpailijan. Kaikilla linjoilla”Fenerbahce” näytti vahvemmalta kuin venäläiset pelaajat.

Aivan looginen loppupuoliskon lopputulos oli toinen maali Guilhermea vastaan, jonka teki sama Souza. Brasilialainen teki tuplan uudella iskulla maalivahdin rajoista saranoidun syötön jälkeen. Tulostaulu syttyi pettymykseksi 2: 0 eikä suosi isäntiä. Souza teki toisen maalin 72. minuutilla.

Menetetyn pallon jälkeen Loko näytti niukalta ja tylsältä hyökkäykseltä. Kotijoukkue olisi voinut tehdä maalin. Se oli erityisen hälyttävä jo korvatulla ajalla. Maalivahti Guilherme ja poikittaispalkki pelasivat kuitenkin vieraita.

Ottelun lopputulos 2: 0 “Fenerbahcen” hyväksi heijasti isäntien todellista etua. Nyt Igor Tšerevchenkon syytöksillä on vasta-ottelu Moskovassa viikon kuluttua.