Ice Hockey World Cup 2019: Katsaus Otteluun Latvia - Venäjä

Venäjän jääkiekkojoukkue pelasi 18. toukokuuta 2019 viidennen ottelunsa Slovakian MM-kisoissa. Ilya Vorobyovin seurakuntia vastustivat latvialaiset jääkiekkoilijat, jotka eivät vielä olleet menettäneet mahdollisuutensa päästä MM-kisojen ratkaisevaan vaiheeseen. Pelin odotettiin olevan itsepäinen ja tinkimätön.

Ice Hockey World Cup 2019: katsaus otteluun Latvia - Venäjä

Jotta säilytettäisiin mahdollisuudet päästä Latvian maajoukkueen pudotuspeleihin, piti ottaa pisteitä Venäjän joukkueelta. Baltian jääkiekkoilijat ovat hyvin virittyneet tulevaan otteluun, joka kävi selväksi ensimmäisistä vuoroista.

Pelin alkuvaihe tapahtui latvialaisten kovassa paineessa. Venäjän maajoukkueen jääkiekkoilijoilla oli vaikeita ongelmia päästä pois omalta alueelta. Kolmen Ovechki - Kuznetsov - Barabanovin ensimmäisen vaihdon jälkeen peli siirtyi kuitenkin Latvian maajoukkueen maaliin. Washingtonin legioonaajat eivät sallineet latvialaisten poistua omalta alueeltaan, mikä loi vaarallisia hetkiä. Tällainen venäläisten toiminta ei johtanut hylättyyn kiekkoon.

Kauden puolivälissä muutot alkoivat. Aluksi maajoukkueet pelasivat tasa-arvoisina, mutta epätäydellisinä kokoonpanoina (neljästä neljään), ja sitten venäläiset lähtivät jälleen. Neljä kolmesta pelatessaan Latvian maajoukkue onnistui avaamaan ottelun tuloksen. 11. minuutilla Oskar Tsibulskis teki maalin osuen Andrei Vasilevskyn lähellä olevaan maaliin. Tampa Bay Lightning -maalivahti ei onnistunut muuttamaan latvialaisten nopean siirron vuoksi. Venäläisten maalin kulma pysyi suojaamattomana.

Pian Venäjän maajoukkue sai mahdollisuuden toipua. Ilya Vorobyovin ottelut pelasivat enemmistössä neljä minuuttia. Tänä aikana Latvian joukkueen portti osui hyökkäysten myrskyyn. Nikita Kucherov ja Gusev osuivat kehykseen, Alexander Ovechkin heitti useita kertoja vaarallisesti maaliin. Kaikki nämä yritykset eivät johtaneet tavoitteeseen. Latvian maajoukkue nousi sankarillisesti.

Kauden lopussa venäläiset olisivat voineet ohittaa enemmän vaarallisessa vastahyökkäyksessä, mutta Andrei Vasilevsky pelasti joukkueen. Ensimmäistä kertaa turnauksessa Venäjän maajoukkue hävisi ottelun aikana. Taukoa edeltävä sireenin määrä ei ole muuttunut. Latvia johti 1: 0.

Toisen jakson alussa venäläiset pystyivät tasoittamaan pisteet. Dmitry Orlovin voimakas kaukolaukaus saavutti tavoitteensa. Washington Capitalsin puolustajalta kesti vain 27 sekuntia heitosta tasoittaakseen tulostaulun.

Kauden 4. minuutilla taitavampien jääkiekkoilijoiden etu vaikutti. Venäjän enemmistöprikaatti Evgeny Malkinin johdolla järjesti toisen kiekon Latvian jääkiekkoilijoita vastaan. Nikita Gusev erottui itsestään Evgeny Dadonovin siirrosta. Maalin jälkeen venäläiset dominoivat edelleen. “Punainen auto” hyökkäsi paljon ja vaarallisesti, mikä johti kolmannen maalin Latvian maajoukkueeseen. Tällä kertaa nykyisen turnauksen paras maalintekijä Nikita Kucherov teki maalin maalivahdin kanssa.

Venäjän maajoukkueen kauden päättyminen osoittautui rypistyneeksi. Syynä tähän oli kaksi poistamista, joiden vuoksi kotimaiset jääkiekkoilijat joutuivat suorittamaan toisen 20 minuutin kolme yhdessä viittä kilpailijaa vastaan. Venäläisten puolustaminen jatkui, tulos 3: 1 säilyi sireenin tauon ajan.

Viimeisellä jaksolla katsojat eivät nähneet hylättyjä aluslevyjä. Lähinnä maalia olivat venäläiset jääkiekkoilijat Nikita Kucherov ja Dmitry Orlov, mutta näiden jääkiekkoilijoiden heitot eivät olleet tarkkoja. Latvian maajoukkue soitti portin kehyksen. Ottelun lopputulos 3: 1 Venäjän maajoukkueen hyväksi antoi kotimaisille pelaajille mahdollisuuden voittaa turnauksen viides voitto, jonka ansiosta Venäjän joukkue säilyttää vuoden 2019 maailmanmestaruuskilpailujen B-ryhmän taulukon ensimmäisen rivin..