Jääkiekon Maailmanmestaruuskilpailut 2019: Katsaus Otteluun Kanada - Saksa

Kanadan jääkiekkojoukkue pelasi 18. toukokuuta 2019 viidennen ottelunsa vuoden 2019 maailmancupin ryhmäkilpailussa. Kanadalalaisten vastustajat olivat saksalaisia urheilijoita, jotka olivat voittaneet neljä aikaisempaa peliä Kosicessa. Korean olympialaisten varavalmistajat päättivät ottaa pisteitä tunnetuilta kanadalaisilta.

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2019: katsaus otteluun Kanada - Saksa

Ennen ottelun alkua Saksan maajoukkue oli yksi turnauksen vain kahdesta joukkueesta, jotka voittivat neljä ensimmäistä otteluaan. Tämän ansiosta saksalaiset pystyivät tuntemaan itsensä luottavaisin mielin maailmanmestaruuden A-ryhmän sijoitusten kärjessä. Kanadan jääkiekkoilijat hävisivät sensaatiomaisesti ensimmäisessä ottelussaan Suomen maajoukkueelle ja juhlivat sitten menestystä kolme kertaa. Viidennen kierroksen voitto oli erittäin tärkeä jääkiekon perustajille. Tässä tapauksessa "vaahteranlehdet" olisivat ohittaneet saksalaiset taulukossa henkilökohtaisen kokouksen tulosten perusteella.

Kanadan joukkue aloitti ottelun aktiivisesti, mitä odotettiin. Merentakaisilla ammattilaisilla oli etu pelin alkaessa, mikä johti kahden minuutin poistamiseen saksalaisista. Kanadalaiset, jotka olivat turnauksen paras joukkue enemmistön toteuttamiseksi, käyttivät tilaisuutta hyväkseen. Ottawa Senatorsin johtaja ja yksi Kanadan tähtien parhaimmista pelaajista Tom Chabot -turnauksessa Jonathan Marchesson syötöllä avasi pistemäärän tarkalla laukauksellaan.

Hylätyn kiekon jälkeen saksalaiset jääkiekkoilijat yrittivät pelata tarkemmin. Puolustuksessa saksalaiset toimivat varovasti. Samalla hävinneet jääkiekkoilijat eivät unohtaneet hyökkäystä. Saksalaisilla oli mahdollisuudet tasoittaa tulosta. Ulkomaalaiset jääkiekkoilijat jäivät eläkkeelle kahdesti ensimmäisen jakson aikana, mutta onnistuivat pitämään portit kuivina. Toisen poistamisen jälkeen kanadalaiset saivat toisen maalin. Mark Stone käytti hyväkseen hämmennystä Saksan maajoukkueen portilla ja antoi joukkueelleen kahden maalin edun. Kauden loppuun mennessä tulos ei muuttunut - kanadalaiset voittivat 2: 0.

Saksan maajoukkue aloitti toisen jakson aktiivisesti, mutta kanadalaiset tekivät jälleen maalin. Pisteytysmahdollisuuden antoivat saksalaiset itse, jotka taas rikkovat sääntöjä. Kanadan maajoukkue toteutti numeerisen enemmistön leikkisästi. Useiden nopeiden ja tarkkojen syöttöjen jälkeen Mark Stone tuotiin heittoon, eikä hän missannut edusta. On mahdotonta sanoa varmuudella, että tulos 3: 0 Kanadan maajoukkueen hyväksi oli pelattavissa, mutta Pohjois-Amerikan jääkiekkoilijat käyttivät kaikkia hetkiään erittäin tuottavasti.

Keskiajalla Saksan maajoukkueella oli myös mahdollisuus pelata enemmistössä, mutta saksalaiset eivät aiheuttaneet vaarallisia tilanteita vaahteranlehden maalivahdin portilla.

Kauden lopussa Pohjois-Amerikan jääkiekkoilijat antoivat saksalaisille jälleen pelata enemmistöä. Saksan maajoukkue teki toisen yrityksen. Ystävällinen Yasin Alice, lyömällä porttia puolialueelta. Jakson loppuun oli jäljellä noin kaksi minuuttia. Näyttää siltä, että tämä kiekko lisää saksalaisten itseluottamusta, mutta kanadalaiset järjestivät heti neljännen maalinsa. Mark Stone käytti hyväkseen saksalaisten puolustajien koordinoimatonta toimintaa ja teki itselleen hattutempun ottelussa. Lopullinen tulos toisen jakson lopussa on 4: 1 Kanadan hyväksi.

Kolmannen jakson viiden ensimmäisen minuutin aikana Anthony Manta teki tuplauksen, antaen kanadalaisille mahdollisuuden tuoda tuloksen isoon - 6: 1. Sen jälkeen Saksan maajoukkue menetti lopulta kaikki mahdollisuudet tarttua tulokseen, ja Kanadan maajoukkue jatkoi tappiota, jolloin maaliensa pisteet olivat kahdeksan. Sam Reinhart ja Anthony Cirelli erottautuivat tavoitteistaan Pohjois-Amerikan jääkiekkoilijoissa.

Lopputulos 8: 1 Kanadan maajoukkueen hyväksi antoi ulkomaalaisille jääkiekkoilijoille mahdollisuuden siirtää saksalaiset A-ryhmän planeetan toisessa sarjassa.