Jääkiekon MM-kisat 2019: Katsaus Otteluun Sveitsi - Venäjä

Slovakian jääkiekon MM-kisojen ryhmäkilpailun kahdessa viimeisessä kierroksessa Venäjän maajoukkueen oli pelattava vakavien kilpailijoiden kanssa. Turnaussäännösten mukaan Ilya Vorobyovin syytteet tapasivat 19. toukokuuta Sveitsin maajoukkueen kanssa, joukkueella, jolla oli neljä voittoa viidessä kokouksessa.

Jääkiekon MM-kisat 2019: katsaus otteluun Sveitsi - Venäjä

Sveitsin maajoukkue toi kelvollisen joukkueen jääkiekon maailmancupiin Slovakiassa. Kaikki maajoukkueen johtajat, vapautettuina klubistaan NHL: ssä, liittyivät eurooppalaisten joukkoon. Ainakin kaksi sveitsiläistä viisi edustivat valtavaa voimaa.

Kokouksen alku jatkui venäläisten keskuudessa. Jo ensimmäisessä vuorossaan sveitsiläiset jääkiekkoilijat ansaitsivat vähemmistön, mutta "punainen auto" ei onnistunut saavuttamaan numeerista etua. Sen jälkeen venäläiset jatkoivat aktiivista peliä, minkä ansiosta sveitsiläisillä oli vaikeuksia päästä pois alueelta. Kokouksen 4. minuutilla Dmitry Orlov teki yksinjohdon Sveitsin maajoukkueen maalivahdin maaliin, mutta hän ei voinut tehdä maalin. Tällainen aktiivinen puolustajan toiminta ei sujunut jälkeä jättämättä - Chicagon hyökkääjä Artem Anisimov viimeisteli kiekon Ginonin portissa. Venäjä otti johtoaseman 1: 0.

Maalin jälkeen venäläisten alueellinen ja pelialue kasvoi, mutta yleisö ei nähnyt toista kiekkoa ensimmäisen jakson aikana. Vasta 20 minuutin toisella puoliskolla sveitsiläiset alkoivat hyökätä paikallisesti Alexander Georgievin portille.

Kauden loppupuolella Sveitsin maajoukkue pystyi sijoittamaan voimavaransa, jota helpotti kaksi venäläisten muuttoa. Huolimatta ottelun nimellisten isäntien vaarallisista heittoista, Venäjän joukkueen portit pysyivät ehjinä tauon sireeniin asti.

Joukkue aloitti toisen jakson nelinpelillä. Sveitsiläisten numeerinen etu ei kestänyt kauan eikä johtanut vaarallisiin hyökkäyksiin. Kuitenkin pian Ilya Vorobyovin syytteet lähtivät jälleen. Sveitsiläisten numeerinen enemmistö oli terävä, mutta New York Rangersin maalivahti jatkoi maalin säilyttämistä ennallaan. Ehkä Alexander Georgiev oli Venäjän maajoukkueen paras pelaaja toisella kaudella. Nuori maalivahti pelasti Venäjän maajoukkueen useita kertoja väistämättömästä maalista.

Tulostaulun tulos muuttui vielä 7. minuutilla. Kotimaisille faneille tämä oli ilahduttavaa, koska Nikita Kucherov osui ystävänsä Nikita Gusevin siirron kanssa Ginonin portteihin ja ansaitsi täten hänen henkilökohtaisen kolmastoista pisteen turnauksessa goal + pass -järjestelmällä.

Kauden toinen puoli kului kaksiteräisissä hyökkäyksissä, mutta pisteet eivät muuttuneet. Sveitsiläiset olivat takana 0: 2. Kauden lopussa intohimot alkoivat kiehua. Joukkueet ansaitsivat keskinäisen poistamisen epäkohteliaisuudesta, mikä johti peliin epätäydellisissä, mutta tasa-arvoisissa kokoonpanoissa viimeisten 20 minuutin alussa.

Venäjän joukkue vietti kolmannen jakson siististi silmällä omaa maaliaan. Georgievin ja Ginonin portilla oli verrattain vähemmän mahdollisuuksia kuin kokouksen ensimmäisillä osuuksilla. Venäläisillä oli pelietu, he ampuivat todennäköisemmin maaliin. Nikita Gusev menetti mahdollisuuden tehdä maalin hyvin. Las Vegas heitti heiton eteenpäin. 5 minuuttia ennen pelin loppua Toronto Maple Leafsin puolustaja Nikita Zaitsev antoi erinomaisen syötön Artyom Anisimoville, minkä jälkeen keskikenttä ohjasi kierroksen Nikita Kucheroville. Tampan hyökkääjä meni maalivahdin kanssa yksi kerrallaan ja oli tarkka. Tämä maali oli viimeinen ottelussa.

Venäläiset viettivät kokouksen viimeiset neljä minuuttia vähemmistössä (eläkkeelle kahdesti). Sveitsiläinen vaihtoi maalivahdin kuudenneksi kenttäpelaajaksi, mutta he eivät voineet tehdä maalin. Ottelun viimeisinä sekunteina baari pelasi kotimaisia jääkiekkoilijoita.

Vastakkainasettelun lopputulos on 3: 0 Venäjän maajoukkueen hyväksi. Tämän tuloksen ansiosta venäläiset pysyivät B-ryhmän sijoitusten kärjessä.