Jääkiekon MM-kisat 2019: Katsaus Otteluun Ruotsi - Venäjä

Slovakiassa järjestetyn jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen ryhmäkilpailun viimeisessä ottelussa Venäjän maajoukkuetta vastusti yksi koko turnauksen tärkeimmistä suosikeista - Ruotsin joukkue. Lopullinen paikkojen jakauma ryhmän B taulukon yläosassa riippui tämän pelin tuloksesta.

Jääkiekon MM-kisat 2019: katsaus otteluun Ruotsi - Venäjä

Ennen viimeistä ottelua B-ryhmässä Venäjän jääkiekkomaajoukkue vuoden 2019 maailmanmestaruuskisoissa otti ensimmäisen sijan. Venäläisten viimeiset kilpailijat ryhmäkilpailussa olivat ruotsalaisia jääkiekkoilijoita. Tämä skandinaavinen joukkue toi turnaukseen monia tähtiä. Siksi seurattu peli näytti olevan yksi mielenkiintoisimmista alustavassa turnauksessa.

Peli alkoi joukkueiden keskinäisellä toiveella kiekon hallussapidosta. Kokouksen viiden ensimmäisen minuutin aikana yleisö ei nähnyt pisteytysmahdollisuuksia. Ruotsin maajoukkue hyökkäsi useammin paikallisesti. Venäläiset yrittivät toimia vastahyökkäyksissä. 8. minuutti pisteet muuttuivat. Skandinaavisten jääkiekkoilijoiden toiminta ulkomailla johti hylättyyn kiekkoon. Markus Pettersonin laukaus sinisestä linjasta osui Colarodo Avalanchen kapteeniin Gabriel Landeskogiin. Ruotsalaisten tähtikeskuksesta eteenpäin kuori rikosoitui Andrey Vasilevskyn portteihin. Ruotsi otti johdon 1: 0.

Menetetyn kiekon jälkeen venäläiset yrittivät pelata aktiivisemmin vieraalla alueella, mutta tämä ei johtanut vaarallisiin hetkiin Markstremin maalissa, mutta Sergei Andronovin poistamiseen. Hyökkääjä CSKA vieraan alueen koukussa vastustajan keppiä ja sai ansaitut kaksi minuuttia. Venäläiset pelasivat esimerkillisesti vähemmistössä, eivätkä antaneet ruotsalaisten lisätä pisteitä.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Kirill Kaprizov sai sakon. Venäläiset ansaitsivat jälleen kaksi minuuttia pelaamista epäyhtenäisissä kokoonpanoissa hyökkäysalueella. Skandinaaviset jääkiekkoilijat loivat jännitteitä Vasilevsky-maaliin, mutta Tampa Bayn maalivahti puolustuksen avulla ei sallinut toista maalia.

Ensimmäinen jakso päättyi pisteisiin 1: 0 Ruotsin hyväksi. Skandinaaviset jääkiekkoilijat näyttivät paremmilta pelin ensimmäisten 20 minuutin aikana, ampuivat useammin maaliin ja niillä oli alueellinen ja pelialue.

Toisella jaksolla peli muuttui dramaattisesti. Venäjän maajoukkue tasoitti tuloksen ensimmäisen minuutin aikana. Kolme Gusev - Anisimov - Kucherov asettivat ihanteellisen hyökkäyksen syöttöjensä kautta, minkä jälkeen Chicagon hyökkääjä tasoitti tulosta. Venäläiset järjestivät toisen maalin ruotsalaisia vastaan 4 minuutin kuluttua. Mikhail Sergachevin heiton siniseltä linjalta sulki Evgeny Dadonov, joka onnistui vaihtamaan seuran syksyllä ja muuttamaan kiekon lennon suuntaa. Florida Panthersin hyökkääjälle tämä maali oli jo turnauksen seitsemäs.

Yhdeksännellä minuutilla Venäjän jääkiekon kaksi viimeisen vuosikymmenen päätähteä pelasivat viileää yhdistelmää. Evgeny Malkin antoi apun Alexander Ovechkinille, minkä jälkeen Washingtonin hyökkääjä pakotti Yakub Markstremin antautumaan kolmannen kerran.

Venäjän maajoukkue repi edelleen ruotsalaisen puolustuksen. 15. minuutilla Kirill Kaprizov teki ensimmäisen maalinsa vuoden 2019 maailmancupissa, joka heitti heti Kuznetsovin voittaman heiton jälkeen. 4: 1 Venäjän maajoukkueen hyväksi. Ehkä tämä tavoite rikkoi lopulta ruotsalaiset. Kauden loppuun asti skandinaaviset suostuivat vielä kaksi kertaa minuutin kuluessa. Ensinnäkin Mikhail Grigorenko teki maalin ja sitten Pittsburghin hyökkääjä Jevgeny Malkin. Ottelun lopputulos kahden jakson jälkeen on 6: 1 Venäjän maajoukkueen hyväksi.

Viimeisellä jaksolla yleisö näki vielä neljä maalia. Kolme heistä järjesti ruotsalaiset jääkiekkoilijat. 13. minuutilla William Newlander tasoitti eron ja teki tilanteeksi 6: 2. Venäläisten vastaaminen kesti alle minuutin. Dmitry Orlov vastasi saamallaan kiekolla. Sen jälkeen kävi lopulta selväksi, että kokouksen voittaja on Venäjän joukkue. Ehkä tämä rentoutti kotimaisia jääkiekkoilijoita. Ilya Vorobyovin syytteet suostuivat vielä kahdesti viimeisen kolmen minuutin aikana. Ruotsalaiset puolustajat Ekman-Larson ja Klingberg erottivat itsensä.

Kokouksen lopputulos on 7: 4 Venäjän maajoukkueen hyväksi. Tämän tuloksen ansiosta joukkueemme voitti itsevarmasti ryhmän B. Venäläisten kilpailijat puolivälierissä ovat Yhdysvaltain maajoukkue.