Jääkiekon Maailmanmestaruuskilpailut 2019: Katsaus Otteluun Venäjä - Tšekki

13. toukokuuta 2019 Slovakian jääkiekon MM-kisoissa Venäjän maajoukkue tapasi ensimmäistä kertaa kuuden parhaan vastustajan. Lohkovaiheen kolmannella kierroksella venäläisten oli taisteltava Tšekin maajoukkueen kanssa, joka voitti turnauksessa kaksi ensimmäistä otteluaan kukistamalla Ruotsin ja Norjan joukkueet.

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2019: katsaus otteluun Venäjä - Tšekki

Venäjän ja Tšekin tasavallan välinen ottelu vuoden 2019 jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa oli yksi kiehtovimmista ryhmävaiheessa Bratislavan ryhmässä. Milos Rihan syytteillä on hyvä luettelo, jossa puolet pelaajista tulee kansallisesta jääkiekkoliigasta. Siksi kukaan ei odottanut venäläisten tähtien olevan helppo ottelu Tšekin tähtiä vastaan.

Molemmat joukkueet alkoivat pelata varovasti, minimoiden virheet puolustuslinjassa. Yleisö ei nähnyt hyökkäyksiä vastustajan maaliin ensimmäisten minuuttien jälkeen. Luisteluradalla kiinnitettiin paljon huomiota voimapainiin tasa-arvoisella pelillä. Maaliin lyövien tilastojen mukaan joukkueilla ei ole etua toiseen.

14. minuutilla yleisö näki vielä ensimmäisen maalin. Hylätyn kiekon järjestivät venäläiset pelaajat, jotka viettivät kauden KHL: ssä. SKA: n puolustaja Dinar Khafizullin vasemmalta antoi upean syötön tyhjään jäähän, josta Moskovan CSKA: n hyökkääjä Sergey Andronov heitti vastustamattomasti maalia. Tulostaulu syttyi 1: 0-pisteeksi, mikä oli miellyttävä venäläisille. Toinen avustaja Andronovin kiekolle oli Ivan Telegin.

Pian maalin saamisen jälkeen venäläiset ansaitsivat rangaistuksen. Evgeni Malkin sai kahden minuutin rangaistuksen, mutta tšekit eivät pystyneet hyödyntämään annettua etua. Näyttää siltä, että Venäjän joukkueen päätehtävänä oli ylläpitää hyväksyttävää pistemäärää ennen taukoa. Tätä varten Ilya Vorobyovin syytteet selviytyivät. Andrei Vasilevsky piti tavoitteensa ehjänä ensimmäisten 20 minuutin aikana.

Tšekin maajoukkue aloitti toisen jakson aktiivisesti, mutta Venäjän maajoukkue piti tavoitteensa "kuivana". Lisäksi venäläiset loivat ensimmäisen vaarallisen hetken. Nikita Kucherov melkein ylitti tšekkiläisen maalivahdin ja antoi kiekon maalivahdin kilven alle, mutta puolustaja ei antanut ammuksen ylittää nauhaa.

Neljä minuuttia toisen jakson alkamisen jälkeen venäläiset saivat mahdollisuuden pelata enemmistössä. Tällä kertaa ei ollut mahdollista pelata pisteytyshyökkäystä. Muutama minuutti myöhemmin Gusev toi Kucherovin kasvotusten maalivahdin kanssa, mutta tšekkiläisen maalin vartija ei antanut viimeisen NHL-kauden maalintekijän osua maaliin. Maali tapahtui myöhemmin - Nikita Kucherov itse toimi lapsuuden ystävän avustajana, minkä jälkeen Las Vegasin hyökkääjä Gusev teki toisen maalin.

Kauden lopussa tšekit loivat useita vaarallisia hetkiä, joista yksi oli yksi Vasilevskyn kanssa. Venäjän maajoukkueen maalivahti ei kuitenkaan antanut kenenkään Tšekin tasavallan merkittävimmistä hyökkääjistä menestyä. Ottelun 40 minuutin lopussa Venäjän maajoukkue voitti 2: 0.

Kolmannen jakson alussa Venäjän joukkue ansaitsi vähemmistön. Ivan Telegin sai tarpeettoman poiston. Venäjän maajoukkue kesti kaksi minuuttia eriarvoisissa kokoonpanoissa. Viisi vastaan viisi -pelissä tšekit jatkoivat aktiivisuutta alueellamme. Kun maalivahti Andrey Vasilevsky oli voimaton, poikittaispalkki ja palkki pelasivat venäläiset.

Venäläisten kaikkein vaarallisimmaksi hetkeksi voidaan pitää Ilya Kovalchukin laukausta, joka ravisteli tšekkiläistä maalipistettä.

Kokouksen viimeisinä minuutteina tšekit vaihtivat maalivahdin kenttäpelaajaan kahden maalin eron pelaamiseksi. Sen sijaan kolmas maali tuli heidän jo tyhjään maaliin. Kokouksen viime hetkellä Toronton puolustaja Nikita Zaitsev teki tehokkaan laukauksen vyöhykkeeltään. Ottelun lopputulos on 3: 0 Venäjän maajoukkueen hyväksi. Tämän tuloksen ansiosta Ilya Vorobyovin seurakunnat voivat saada yhdeksän pistettä yhdeksästä mahdollisesta seuraamalla maailmanmestaruuden kolmen ensimmäisen pelin tuloksia.