Jääkiekon Maailmanmestaruuskilpailut 2019: Katsaus Otteluun Venäjä - Italia

Kolmen voiton jälkeen vuoden 2019 jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen avausotteluissa Italian maajoukkue vastusti Venäjän maajoukkue Bratislava-ryhmän alustavan vaiheen neljännellä kierroksella. Ennen kokouksen alkua venäläisiä pidettiin ehdottomina suosikkeina, koska jääkiekon taso Venäjällä ja Italiassa eroaa merkittävästi.

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2019: katsaus otteluun Venäjä - Italia

Jotkut italialaiset pelaajat myönsivät ennen ottelua Venäjän jääkiekkomaajoukkueen kanssa, että 1: 5-tappio olisi hyväksyttävä heidän maajoukkueelleen. Tietysti italialaiset urheilijat menivät paikalle pahamaineisina ulkopuolisina, mutta jääkiekko on arvaamaton urheilulaji, joten vastustajamme eivät vieläkään luopuneet toiveistaan täydentää pisteitä.

Venäläiset aloittivat ottelun aktiivisesti. Jo 31 sekunnin kuluttua Nikita Zaitsev osui heitollaan italialaisten porttiin. Voitettuaan sisäänheiton vieraalla alueella Nikita Gusev veti erinomaisen syötön Toronton puolustajalle, minkä jälkeen pisteet avattiin tulostaululle.

Ottelun toisen maalin teki jälleen venäläinen puolustusjoukkue. Tällä kertaa Dinar Khafizullin 9. minuutilla, kun Gusevin ja Kucherovin syöttö osui italialaiseen maaliin. Kahden päästetyn pesurin jälkeen Italian maajoukkueella oli oma hetki, mutta kiekko Mike Rosein heiton jälkeen osui Andrei Vasilevskyn postiin.

Ensimmäisen jakson toisella puoliskolla yleisö näki vielä kaksi venäläisten tekemää maalia. Tällä kertaa Washington Capitals -joukkue teki maalin. Ensinnäkin Evgeny Kuznetsov avasi maalintekijän turnauksessa Alexander Barabanovin syöttön jälkeen maalista 14. minuutilla, ja Alexander Ovechkin teki maalin kolme minuuttia ennen jakson loppua. Ensimmäisten 20 minuutin jälkeen lopputulos on 4: 0 Venäjän maajoukkueen hyväksi.

Toisella jaksolla Ilya Vorobyovin syytteet jatkoivat Italian maajoukkueen voittamista. Kesti alle kolmekymmentä sekuntia toisessa pelisegmentissä, ennen kuin pisteet olivat 5: 0. Evgeny Kuznetsov pakeni maalivahdin kanssa yksi vastaan ja lähetti tarkasti kuoren maalivahdin kilpien väliin. Seitsemännessä minuutissa "Washingtonin" keskikenttäpelaaja toimi avustajana ja teki siirron maajoukkueemme kapteenille. Ilya Kovalchuk käytti taitavasti Kuznetsovin syöttöä ja lyö Italian maajoukkueen maalia kuudennen kerran.

Venäjän maajoukkue teki seuraavan maalin enemmistössä. Evgeny Dadonov erottui Nikita Kucherovin siirrosta. Tämä oli viides maali turnauksessa Florida Panthers -hyökkääjälle. Tämän indikaattorin mukaan Dadonov sisältyy koko mestaruuden parhaiden ampujien luetteloon.

Venäjän maajoukkue pelaa edelleen epätasa-arvoisissa kokoonpanoissa tässä turnauksessa. Enemmistö toteutuu, vähemmistössä kotijoukkue ei missaa. Lisäksi venäläiset heittivät italialaiset neljän miehen pelissä. Mikhail Grigorenko teki maalin vähemmistössä jakson 17. minuutilla.

Tauko Sirena ilmoitti toisen jakson lopusta kokonaispistemäärällä 8: 0 Venäjän maajoukkueen hyväksi.

Ottelun viimeisen segmentin pääintriiga oli se, pystyykö Venäjän maajoukkue tekemään kymmenen maalia, ja italialaiset ainakin yhden. Venäläiset selviytyivät tehtävästään. Kauden viidennellä minuutilla Nikita Kucherov teki pelin yhdeksännen maalin kaukahetkellä, ja minuuttia myöhemmin Evgeny Dadonov teki henkilökohtaisen tuplan ottelussa ja toi tuloksen epäselvään. Italialaiset olivat lähellä tehtäväänsä, mutta sillä hetkellä, kun venäläinen maalivahti ei voinut auttaa joukkuettaan, maajoukkue pelasti poikittaispalkin.

Venäjä - Italia ottelun lopputulos 10: 0. Tämä voitto oli suurin Venäjän maajoukkueelle Venäjän joukkueen suorituskyvyn jälkeen jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa.