Jääkiekon Maailmanmestaruuskilpailut 2019: Katsaus Otteluun Venäjä - Norja

Venäjän maajoukkue aloitti matkansa jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa 10. toukokuuta 10. Venäläisten ensimmäinen kilpailija ryhmäkilpailussa oli Norjan maajoukkue. Peli pidettiin Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa.

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2019: katsaus otteluun Venäjä - Norja

Venäjän maajoukkue aloitti odotusten mukaisesti aktiivisesti ottelun Norjan joukkuetta vastaan. Venäläiset hyökkäsivät useammin, he omistivat kiekon enemmän vieraalla alueella. Ainoa komponentti, jossa Venäjän maajoukkue hävisi ottelun alussa, oli heitto. Keskihyökkääjämme ovat menettäneet pelin kiekon neljä ensimmäistä käyttöönottoa.

Ensimmäisenä vaarallisena hetkinä ajanjaksona voidaan pitää Nikita Kucherovin hyökkäystä maaliin, joka puolelta vyöhykettä yritti salakuljettaa kiekon maaliin, mutta kumilevy osui norjalaisen maalivahdin kepin kahvaan. Pian puolustajamme Dinar Khafizullin ampui vaarallisesti maaliin, mutta kiekko ei ylittänyt vaalia nauhaa.

Kauden puolivälissä Venäjän maajoukkue ansaitsi ensimmäisen poiston. Ilya Kovalchuk, maajoukkueen kapteeni, pysäytettiin laiton vastaanotto. Ensimmäisen enemmistön toteuttaminen kesti venäläisillä 11 sekuntia. Evgeni Malkin antoi erinomaisen syötön maalin ulkopuolelta, minkä jälkeen Florida Panthersin hyökkääjä Evgeny Dadonov avasi ottelun maalin. Toinen avustaja Venäjän maajoukkueen vuoden 2019 maailmancupin ensimmäiselle maalille oli Nikita Kucherov.

Heti maalin jälkeen venäläiset ansaitsivat poiston. Norjalaiset eivät kuitenkaan kyenneet muuttamaan enemmistöä, vaikka Vasilevskin portilla havaittiin vaarallisia hyökkäyksiä.

Kauden 15. minuutilla venäläiset pystyivät tekemään toisen maalin. Maalin kirjoittaja oli Artem Anisimov, joka, saatuaan Grigorenkon syötön, pystyi siirtämään ammuksen epämiellyttävän käden alla ja lyödä penniäkään norjalaisen maalin yläkulmaa. Ensimmäinen jakso päättyi pisteillä 2: 0 venäläisten hyväksi.

Venäjän maajoukkue aloitti toisen jakson poistamisella. Evgeni Malkin sai kaksi rangaistus minuuttia lyömisestä vastustajaan keppiä. Norjalaiset eivät tienneet enemmistöä.

Toisen jakson 9. minuutilla Venäjän maajoukkue sai toisen mahdollisuuden pelata enemmistössä. Enemmistöprikaatin kokoonpano ei myöskään pettänyt. Nikita Kucherov jakson 9. minuutilla sen jälkeen kun joukkuetoverinsa Tampasta siirtyi Mikhail Sergachev osui norjalaisten porttiin sisäänheiton oikealta ympyrältä.

Minuuttia myöhemmin venäläiset ansaitsivat jälleen oikeuden pelata enemmistössä. Kolmannen kerran Malkinin, Kucherovin ja Dadonovin johtama joukkue hyökkäsi ensimmäisenä kilpailijoiden portteihin. Neljäs kiekko ei ollut kauan tulossa. Malkin ja Dadonov toistivat ensimmäisen jakson yhdistelmän, jonka jälkeen Floridan hyökkääjä teki toisen ja neljännen maalin.

Kauden loppuun asti tili ei muuttunut. Ennen viimeistä taukoa venäläiset johtivat 4: 0.

Venäläiset aloittivat viimeiset 20 minuuttia aktiivisesti. Vain puolitoista minuutin kuluttua Las Vegasin hyökkääjä Nikita Gusev lähetti Nikita Kucherovin syötön jälkeen viidennen kiekon norjalaisten maaliin. Tämä maali oli viimeinen Venäjän maajoukkueelle ottelussa.

Ilya Vorobyovin seurakunnat voideltiin kokouksen lopussa. Andrei Vasilevsky ei rekisteröinyt ensimmäistä puhtaan arkkiaan turnauksessa. Norjan maajoukkue pystyi heittämään kaksi maalia maaliin 17. ja 18. minuutilla. Lopputulos on 5: 2 Venäjän maajoukkueen hyväksi.

Kahdesta päästetystä maalista huolimatta venäläiset voittivat luokan Norjan maajoukkueen. Nähtiin, että NHL-pelaajien taso on merkittävästi korkeampi kuin Skandinavian jääkiekkoilijoiden.