Jääkiekon Maailmanmestaruuskilpailut 2019: Katsaus Otteluun Venäjä - Itävalta

Venäjän jääkiekkojoukkue pelasi 12. toukokuuta toisen ottelunsa Slovakian MM-kisojen ryhmävaiheessa. Ilya Vorobyovin seurakuntia vastustivat itävaltalaiset jääkiekkoilijat, jotka tunnettiin kyvyttömyydestään otteluissa maailmankiekon johtajien kanssa.

Jääkiekon MM-kisat 2019: katsaus Venäjä - Itävalta-otteluun

Ottelussa Itävallan maajoukkueita vastaan Venäjän joukkue pidettiin kiistattomana suosikkina. Venäläiset alkoivat vahvistaa tämän aseman heti ensimmäisistä minuuteista ja vapautti hyökkäykset vastustajan maaliin. Jo jakson alussa Nikita Kucherov olisi voinut erota itsensä, joka suotuisasta asemasta pelasi vaihdettaessa keppiä ylärangan yläpuolelle, ja ulkomailta lentänyt puolustaja Nikita Zadorov osui pylvääseen. Mutta itävaltalaiset pystyivät myös viilentämään venäläisten hyökkäysten kiihkeyttä useilla vaarallisilla hyökkäyksillä.

Kauden ensimmäinen kiekko pisteytettiin, kun pelattiin eriarvoisissa sävellyksissä. Kokouksen 13. minuutilla venäläiset käänsivät jälleen enemmistön. Erikoisprikaatit, joissa on sellaisia tähtiä kuin Evgeny Malkin, Nikita Kucherov, Evgeny Dadonov ja muut, toistivat hetken jälleen kerran esimerkillisesti. Dadonov sai upean lähetyksen Gusevilta ja osui Itävallan porttiin puolialueelta. Tämä oli kolmas maali Floridan hyökkääjälle. Tämän indikaattorin mukaan Dadonov on tällä hetkellä maajoukkueen paras ampuja. Heti ohitetun kiekon jälkeen itävaltalaiset pystyivät järjestämään kolmen yhdessä poistumisen, mutta eivät käyttäneet hyväkseen hetkiään. Kauden loppuun mennessä tulostaulu ei muuttunut huolimatta Venäjän maajoukkueen yli kolminkertaisesta paremmuudesta maaliin lyömisessä.

Itävallan maajoukkue aloitti toisen jakson aktiivisemmin, mistä käy ilmi tilastot osumasta maaliin. Venäläiset eivät pitkään aikaan voineet parantaa heittojensa tarkkuutta, ja itävaltalaiset uhkasivat yhä uudestaan vaarallisesti Georgievin maalia. Toisen jakson ensimmäisellä puoliskolla itävaltalaiset olivat lähempänä maalia kuin venäläiset. Mutta 15. minuutilla kotimaisten jääkiekkoilijoiden taito vaikutti edelleen. Gusev ja Kucherov pelasivat erinomaisen yhdistelmän, jonka jälkeen NHL: n runkosarjan kaikkein tuottavin hyökkääjä vuosina 2018-2019, Tppa-hyökkääjä Nikita Kucherov teki ottelun toisen maalin (ja toisen henkilökohtaisen maalinsa turnauksessa).

Jo seuraavassa vuorossa osana Venäjän maajoukkueita CSKA: n hyökkääjä Ivan Telegin meni jäähalli ensimmäistä kertaa vuoden 2019 maailmancupissa. Vietettyään alle kymmenen sekuntia jäällä, laastarista eteenpäin suuntautunut”armeijajoukkue” välitti kiekon itävaltalaisille maaliin kapteenimme Ilya Kovalchukin siirron jälkeen. Tulostaulu sytytti numerot 3: 0 Venäjän maajoukkueen hyväksi. Ennen puoliajan viheltämistä pisteet eivät muuttuneet.

15 sekuntia viimeisten 20 minuutin alkamisen jälkeen Evgeny Dadonov teki neljännen maalin itävaltalaisia vastaan. Tilastot osoittivat puolustajan Mikhail Sergachevin ja Pittsburgh Penguinsin hyökkääjän Yevgeny Malkinin hyökkääjän avustajiksi.

Lopullisen tuloksen tulostaululle asetti venäläisten kapteeni Ilya Kovalchuk, joka Dmitri Orlovin siirtämisen jälkeen laastarista osui Itävallan maajoukkueen porttiin viidennen kerran. Tämä maali oli kapteenillemme ensimmäinen turnauksessa ja 35. maali IIHF-maailmanmestaruuskilpailuissa.

Kuten ensimmäisen kierroksen ottelussa, venäläiset heittivät vastustajalle viisi maalia. On ilahduttavaa, että tarkasteltavassa pelissä Ilya Vorobyovin syytteiden portit pysyivät ehjinä.

Vuoden 2019 maailmancupin kahden kierroksen jälkeen venäläisillä on sata prosenttia pisteitä kahdella voitolla kahdessa ottelussa (kuusi pistettä).