MFM-2016: Katsaus Otteluun Venäjä - Valkovenäjä

Nuorten jääkiekon MM-kisojen ryhmävaihe Helsingissä on vähitellen saamassa vauhtia. Venäjän jääkiekkojoukkue pelasi kolmannen ottelunsa 29. joulukuuta. Valery Braginin syytteiden kilpailijat olivat Valkovenäjän jääkiekkoilijoita.

MFM-2016: katsaus otteluun Venäjä - Valkovenäjä

Venäläisten vastustajat aloittivat ottelun aktiivisemmin, useammin he pysyivät Bragin-joukkueen puolustusvyöhykkeellä. Tämä johtui osittain Venäjän maajoukkueen pelaajan poistamisesta, josta tuli kokouksen ensimmäinen. Kahden minuutin enemmistön maajoukkueemme maalivahti Samsonov onnistui puolustamaan maaliaan ehjänä. Kauden kymmenennellä minuutilla venäläiset vastasivat maalilla enemmistössä. Jälleen kerran turnauksessa Venäjän nuorisoryhmä näytti luokkansa ylimäärän toteuttamisessa. Kiekko on Maxim Lazarevin tilillä. Ottelun toinen maali tehtiin myös voimapelissä. On ilahduttavaa, että Venäjän maajoukkueen pelaajat tekivät tämän toisen kerran käyttämällä numeerista etumatkaa (maalin kirjoittaja oli Alexander Polunin 16. minuutilla). Ensimmäisen jakson viimeisen maalin teki Venäjän maajoukkueen kapteeni Vladislav Kamenev, joka onnistui vaihtamaan keppi heiton jälkeen Ivan Provorovin sinisestä linjasta.

Toisella jaksolla yleisö ei nähnyt tavoitteita. Peliä pelattiin mitatulla tahdilla Venäjän maajoukkueen edulla. Toisin kuin ensimmäisellä jaksolla, toisessa dvadtsatiminutkessa ei ollut rangaistussarjaa. Vasta ajanjakson lopussa valkovenäläiset saivat oikeuden enemmistöön, mutta venäläisten maalien työntämisen sijaan he melkein antoivat maalin, kun Ivan Provorov meni tapaamiseen maalivahdin kanssa.

Kokouksen 47. minuutilla Valkovenäjän jääkiekkoilijat pystyivät vielä heittämään kiekonsa, josta tuli heille ainoa ottelu. Alexey Patsenkin työnsi kumilevyn Samsonovin maalilinjan yli laastarista. Viimeinen sana jäi kuitenkin Valery Braginin syytteisiin. 48. minuutilla lopputuloksen asetti tulostaulu Alexander Polunin, joka teki tuplauksen tarkasteltavassa kokouksessa.

Ottelun tulos: Venäjän maajoukkueen voitto luokassa 4: 1. Ryhmän ensimmäisestä sijasta venäläisten on voitettava Slovakian maajoukkue 31. joulukuuta.