FIFA World Cup: Miten Italia - Uruguay Pelattiin

24. kesäkuuta Brasilian kaupungissa Natalissa pidettiin ryhmän D tärkein ottelu. Italian ja Uruguayn maajoukkueet taistelivat päästäkseen pudotuspeleihin. Italialaiset olivat tyytyväisiä tasapeliin, kun taas eteläamerikkalaiset tarvitsivat vain voiton.

2014 FIFA World Cup: miten Italia - Uruguay pelattiin

Ehkä peli Italia - Uruguay herättää skandaalin maailmanmestaruuskilpailuissa, joka on omistettu tuomareille. Fanit eivät nähneet kirkasta kuohuviiniä. Peli oli erittäin kiihkeä ja arvaamaton. Joukkueen johtajat eivät osoittaneet parhaita ominaisuuksiaan, mutta kokouksen päähenkilö oli henkilö, jolla ei ole mitään tekemistä Italian tai Uruguayn kanssa. Meksikon päätuomari Rodriguez Marco sanoi painavan sanansa ottelun 59. minuutilla, josta tuli pelin päähenkilö …

Ensimmäisen puoliajan alku pidettiin eurooppalaisen joukkueen edulla. Italialaiset hallitsivat palloa enemmän, yrittivät uhata vastustajan maalia saranoiduilla syötteillä rangaistusalueelle. Vaarallisia hetkiä ei kuitenkaan ollut. Balotelli näytti kauheaa peliä - ainoa asia, jonka musta hyökkääjä pystyi tekemään kentällä, oli keltaisen kortin saaminen. Puoliajan jälkipuoliskolla uruguaylaiset lisäsivät, mutta he eivät myöskään pystyneet luomaan supermaalia. Ensimmäisestä puoliajasta lähtien voidaan muistaa vain yksi uruguaylaisten vaarallinen hyökkäys, jonka aikana italialainen maalivahti osallistui peliin kahdesti, kun taas italialaiset muistavat vain Pirlon vapaapotkun.

Kokouksen toinen puolisko alkoi tasavertaisella pelillä, ja sitten tapahtui ottelun päätapahtuma, joka vaikutti tehokkaasti kokouksen lopputulokseen. Päätuomari Rodriguez Marco nousee esiin erittäin kiistanalaisella punaisella kortilla Claudio Marchisio 59. minuutilla. Tästä jaksosta tulee lisää kysymyksiä. Monille ihmisille tuntui, että tuomari yksinkertaisesti sekoitti kortit.

Sen jälkeen uruguaylaiset, joilla oli numeerinen etu, alkoivat hyökätä suurilla voimilla. He painivat italialaisten portteja, mutta jälkimmäiset pitivät kiinni. Meidän on myönnettävä, että Italian maajoukkueen portilla oli vain yksi vaarallinen hetki. Uruguaylainen pelaaja ampui vaarallisesti Euroopan joukkueen maaliin rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta epäonnistui maalissa.

79. minuutilla kokouksen päätuomari pelasi jälleen avoimesti Uruguayssa. Luis Suarez italialaisten rangaistusalueella puree Celinin olkaa, mutta erotuomari ei näyttänyt korttia. Kansallisista mieltymyksistä riippumatta kuka tahansa, joka ymmärtää jalkapalloa, tietää - tämä on puhdas punainen kortti. Tuomari oli jälleen väärässä Uruguayn puolesta.

Vain muutaman minuutin kulman jälkeen Diego Godin tekee päänsä, kenties elämänsä päätavoitteen. Uruguay tulee eteenpäin kokouksen 81. minuutilla, ja koko Italian jalkapallo syöksyy suruun.

Maalin saatuaan italialaiset yrittivät hyökätä pienemmässä määrin, mutta he eivät voineet tehdä mitään. 1-0 voittaa Uruguayn ja nousee D-ryhmän toisesta sijasta pudotuspeleihin. Italialaiset ovat myös Espanjan, Englannin ja useiden muiden mestaruudesta lähtevien joukkueiden joukko.