Katsaus Otteluun PSV Eindhoven - CSKA

8. joulukuuta Moskovan jalkapalloseura CSKA piti viimeisen kokouksen UEFA: n Mestarien liigan 2015-2016 ryhmäkilpailussa. Kilpailijat Leonid Slutskyn syytöksistä olivat hollantilaisen PSV Eindhovenin jalkapalloilijat.

Katsaus otteluun PSV Eindhoven - CSKA

Ennen 2015-2016 Mestarien liigan viimeistä kuudetta kierrosta CSKA-pelaajat menettivät kaikki mahdollisuudet päästä ryhmään. Kolmas sija olisi kuitenkin antanut “armeijajoukkueen” päästä kolmannelle sijalle Euroopan kauden kevääseen. Tällainen tulos olisi antanut CSKA: n pelata UEFA: n Eurooppa-liigan 1/16 otteluissa. Tämän tuloksen saavuttamiseksi oli välttämätöntä voittaa PSV.

Moskovan CSKA: lla oli ennen kokouksen alkua tiettyjä ongelmia kokoonpanossa. Puutti pelin loukkaantumisten takia.

Kokouksen alku tapahtui PSV: n pienellä edulla. Nababkinin kyljen kautta hollantilaiset tekivät hyökkäyksiä uudestaan ja uudestaan. Tämä ei kuitenkaan toiminut. CSKA-jalkapalloilijat eivät osoittaneet teräviä vastahyökkäyksiä. Slutskyn vartijoilla ensimmäisellä puoliskolla ei ollut selvää pisteytysmahdollisuutta.

Ensimmäisen puoliajan puoliväliin mennessä peli tasaantui, mutta itse ottelu pidettiin samassa kiireettömässä tahdissa. Vasta puolivälin viimeisellä kolmanneksella Eindhovenin kapteenilla Luc De Jungilla oli todellinen maalintekomahdollisuus. PSV-hyökkääjä johti palvelun loppua oikealta laidalta, mutta useista metreistä edullisimmasta sijainnista iski suoraan Akinfeevin käsiin. Se oli ainoa ammuttu “armeijan” portin kohteeseen ensimmäisen puoliskon aikana. 36. minuutilla Zoran Tosic vastasi yhdellä laukauksella PSV: n maaliin. Oikean laidan vaarallisen vapaapotkun jälkeen Tosic kehritti pallon ylempään yläkulmaan, mutta Hollannin mestarien maalivahti pelasti joukkueensa.

Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomaan tasapeliin. Hollantilaisilla oli muutama prosentti enemmän hallussapitotilastoja, yksi laukaus maaliin kummallakin puolella. Ainoan keltaisen kortin sai CSKA-pelaaja Pontus Wernbloom. Vain kulmien tilastot olivat "armeijan" hyviä (4 vs. 2).

Toinen puoli alkoi samalla nopeudella. Yleisö ei nähnyt teräviä hyökkäyksiä siihen aikaan. Kentällä valtataistelu on yleistynyt, mikä merkitsi sääntöjen rikkomista ja myöhempiä varoituksia. 75. minuutilla peli räjähti. Rangaistus myönnettiin isäntien maaleille erittäin kiistanalaisesta virheestä Eindhovenin rangaistusalueella Zoran Tosicilla. Sergei Ignashevich lähestyi palloa. CSKA-puolustaja heitti taitavasti jalkapallokuoren ja maalivahdin eri kulmiin. CSKA johti 1-0.

Pallon luovutuksen jälkeen isännät ryntäsivät heti toipumaan ja se maksoi kannattavansa. Jo 78. minuutilla CSKA: n päämaja-alueella vallinneen myllerryksen jälkeen pallo hyppäsi PSV: n kapteenille. Luc De Jung muutamasta meträstä iski "armeijan" portille. Tulostaulu sytytti tasapelin.

Hollantilaiset olivat innokkaita tekemään enemmän ja heidän ahkeruutensa palkittiin. Kokouksen viimeisten kymmenen minuutin aikana PSV: n keskikenttäpelaaja Davey Propper sai hyvän potkun vapaapotkusta. Keskikenttäpelaaja pani pallon taitavasti Akinfeevin maalin kulmaan.

Ottelun lopussa Tosicilla oli tilaisuus toipua. Jo tiettynä aikana “CSKA” sai oikeuden vaaralliseen vapaapotkuun. Tulostaulukon pisteet eivät kuitenkaan muuttuneet ennen viimeistä pilliä.

Siten CSKA hävisi 1-2, mikä riisti Slutskin pelaajat osallistumasta Euroopan kilpailuihin. PSV Eindhovenin jalkapalloilijoiden on nyt valmistauduttava Mestarien liigan pudotuspeleihin.