Jääkiekon Maailmancup 2019: Katsaus Otteluun Kanada - Ranska

Jääkiekon maailmanmestaruuskisat ovat vähitellen saamassa vauhtia. Tämän lisäksi kultamitalien päähakijat ovat alkaneet luoda keskinäistä ymmärrystä joukkueissaan. Tätä auttavat ryhmäkilpailun ottelut sellaisten joukkueiden kanssa, jotka ovat selvästi luokassa huonompia. Katsojat voisivat katsella samanlaista ottelua Kanadassa Kanadan maajoukkueen suorittamassa ottelussa.

Jääkiekon maailmancup 2019: katsaus otteluun Kanada - Ranska

A-ryhmän alustavan vaiheen neljännellä kierroksella Kanadan maajoukkue pelasi Ranskan maajoukkueita vastaan. Turnausasema pakotti jääkiekon perustajat lähestymään ottelua kaikella vakavuudella, koska kanadalaisilla oli vain kolme pistettä kolmen ottelun jälkeen (kaksi voittoa ja yksi tappio slovakialaisten mestaruuden isänniltä).

Kuten odotettiin, kanadalaiset alkoivat ottelun aktiivisesti, mutta ensimmäisinä minuutteina he eivät voineet lyödä kilpailijoiden maalia. Kun pelataan tasavertaisissa kokoonpanoissa, Ranskan maajoukkue pysyi arvokkaasti. Tulostaulu muuttui ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun eurooppalaiset ansaitsivat poiston. Kun pelattiin 5 vastaan 4, kanadalaisilla jääkiekkoilijoilla ei ollut aikaa luoda vaarallisia hetkiä, koska ranskalaiset lähtivät melkein heti uudelleen. Yli minuutin ajan Kanadan maajoukkueella oli kahden pelaajan etumatka. Tällainen etu tunsi itsensä pian. Kokouksen 9. minuutilla Anthony Manta lähetti kiekon Ranskan maajoukkueen maaliin tarkalla heitolla oikealta sisäänheittoalueelta.

Toinen tavoite ei ollut kauan tulossa. Kokouksen 11. minuutilla Edmonton Oilersin ja Maple Leavesin pelaaja Darnell Nurse teki loistavan syötön Las Vegasin hyökkääjän ja johtajan Jonathan Marchesson tyhjään verkkoon.

Kauden lopussa nuori Tampa Bay Lightning -hyökkääjä Anthony Cirelli otti johtavat roolit Kanadan maajoukkueessa. Ensinnäkin Nikita Kucherovin joukkuetoverin heitto osui tolppaan, ja 17. minuutilla saatuaan syötön portin takaa, Cirelli järkytti ranskalaista maalivahtia vielä kolmannen kerran. Pisteet 3: 0 Kanadan maajoukkueen hyväksi jatkuivat ensimmäisen tauon vihellykseen asti.

Toisin kuin kanadalaiset fanit odottivat, heidän maajoukkueensa toisella jaksolla ei kyennyt jatkamaan ranskalaisten tappiota. Vaahteralehden pelaajat hyökkäsivät, mutta eivät voineet lyödä porttia. Lisäksi ulkomaiset mestarit ansaitsivat poistoja kahdesti jakson aikana. Ranskan maajoukkue ei pystynyt toteuttamaan ensimmäistä heistä ja jopa melkein ohitti sen vaarallisessa vastahyökkäyksessä. Eurooppalaiset pelasivat toisen numeerisen edun paljon paremmin. Kauden 17. minuutilla, kun karkotetun kanadalaisen ilmestymiseen oli jäljellä kuusi sekuntia, Damien Fleury heitti vastustamattomasti Kanadan ja Philadelphia Flyers Hartin maalivahdin lähellä olevaa yläkulmaa. Numerosta tuli 3: 1 ulkomaisten jääkiekkoilijoiden hyväksi. Numerot tulostaululla muuttuivat vasta toisen jakson lopussa.

Viimeisen jakson 3 minuutin kohdalla ranskalaiset pystyivät tekemään toisen maalin. Saksalaiset legioonan eurooppalaiset Anthony Resch käytti hyväkseen kanadalaisten puolustajien hitautta ja osui Kasper Hartin porttiin pienentäen kuilun minimiin.

Menetetyn kiekon jälkeen kanadalaiset alkoivat pelata aktiivisemmin. Tämän hedelmä oli Anthony Mantan toinen maali ottelussa. Kauden 9. minuutilla hyökkääjä viimeisteli penniäkään ranskalaisen maalin. Numerosta tuli 4: 2 "vaahteranlehtien" hyväksi. Kaksi minuuttia myöhemmin Mark Stone järkytti ranskalaisia viidennen kerran puolivyöhykkeen heitolla.

Ottelun lopussa joukkueen pelaajat alkoivat lähteä usein. Kokouksen viimeisen osan pelasivat maajoukkueet eriarvoisissa kokoonpanoissa. Tulostaulun tulokset eivät ole muuttuneet. Kanadan joukkue voitti kolmannen maailmancupin voiton kokonaispisteillä 5: 2.