Copa America 2016: Yleiskatsaus Ecuador-Peru-kokoukseen

Ecuadorin ja Perun maajoukkueiden vastakkainasettelu kvartetin B ryhmävaiheen toisella kierroksella oli ratkaiseva molemmille joukkueille. Näiden joukkueiden oli asiantuntijoiden ennusteiden mukaan taisteltava toisen sijasta ryhmässä, jossa Brasilia pelaa.

Copa America 2016: yleiskatsaus Ecuador-Peru-kokoukseen

Perun ja Ecuadorin maajoukkueiden välinen ottelu osoittautui jännittäväksi ja kiihkeäksi. Huolimatta siitä, että ecuadorilaisilla oli tilastollinen etu, kokous pidettiin vastakkainasetteluina täysin tasavertaisten joukkueiden välillä. Ecuadorin jalkapalloilijat osuivat kahdesti todennäköisemmin vastustajan maaliin (18 vs. 9), kun taas vain joka kolmas joukkueen potku saavutti maalilinjan. Pallon hallussa etu oli ecuadorilaisten puolella (56% - 44%). Ottelun lopputulos määräytyy kuitenkin tulostaulun numeroiden eikä tilastojen perusteella.

Jo perjantaina 5. minuutilla perulaiset avasivat tuloksen. Christian Cueva ei jättänyt mahdollisuutta ecuadorilaiseen maalivahtiin Alexander Domingueziin. 13. minuutilla Edison Flores pystyi kaksinkertaistamaan Perun maajoukkueen etumatkan. Kun kaksi maalia oli päästetty, näytti siltä, että Ecuadorin maajoukkueella ei ollut juurikaan mahdollisuuksia saada ainakin joitain pisteitä ottelussa, mutta jalkapallo on usein arvaamatonta.

Ecuadorin jalkapalloilijat alkupuoliskon toisella puoliskolla alkoivat toimia aktiivisemmin, jolloin Enner Valencia teki maalin kuusi minuuttia ennen kokouksen ensimmäisen puoliskon loppua. Saatuaan syötön rangaistusalueella, ecuadorilainen ampui tarkasti Perun maajoukkueen maalivahdin ohi, jättäen jälkimmäiselle mahdollisuuden. Joukkueet lähtivät tauolle perulalaisten etuna yhdessä maalissa.

Kokouksen toinen puolisko alkoi pienellä ecuadorilaisten etulla. Tämä johtui tulostaulun pisteistä. Hyökkäävien pelaajien aloite palkittiin jo 48. minuutilla. Miller Bolaños vertaa tulostaulun numeroita - 2: 2.

Loput ottelusta joukkueet eivät voineet lyödä toisen maalia, vaikka heillä oli hyvät mahdollisuudet tähän. Ottelun lopputulos 2: 2 näyttää reilulta. Perulaiset alkoivat kokouksen hyvin, ja ecuadorilaiset pelaajat pystyivät osoittamaan luonnettaan ja kääntämään vastakkainasettelun.

Kokouksen tulosten mukaan Perun pelaajat saavat neljä pistettä kahden kierroksen jälkeen, ecuadorilaisilla on kaksi pistettä. Viimeksi mainittujen mahdollisuudet päästä ryhmästä näyttävät kuitenkin paremmilta, koska B-ryhmän viimeisessä ottelussa Ecuadorin kilpailijat ovat Haitin maajoukkue ja perulaiset pelaavat Brasilian kanssa.