Jalkapallon Maailmanmestaruuskilpailut 2014: Miten Bosnia Ja Hertsegovina - Iran Ottelu Oli

Ennen viimeistä peliä bosnialaiset menettivät kaikki mahdollisuudet jatkaa taistelua FIFA: n maailmancupin pudotuspeleissä. Eurooppalaiset suunnittelivat kuitenkin voittavansa vähintään yhden ottelun turnauksessa. Viimeinen kilpailija heille oli Iranin joukkue, jolla oli ennen F-ryhmän kolmannen kierroksen ottelua voiton sattuessa teoreettiset mahdollisuudet jatkaa taistelua jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen pudotuspeleissä.

Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut 2014: miten Bosnia ja Hertsegovina - Iran ottelu oli

Bosnian joukkueella näytti olevan vahvempi luettelo nimistä. Ainakin monet Bosnian jalkapalloilijat pelaavat tunnettujen klubien joukossa Euroopassa. Iranilaiset näyttävät taustaltaan paljon vaatimattomammilta. Ehkä tämä määritteli ennalta Bosnian alueellisen edun.

Eurooppalaiset aloittivat ottelun aktiivisemmin. Edin Dzekolla oli jo mahdollisuus ensimmäisinä minuutteina, mutta hän ei voinut lyödä porttia näkökulmasta. Bosnian hyökkääjä teki maalin myöhemmin. Kaksikymmentäkolme minuuttia myöhemmin Dzeko ampui suoraan iranilaisten maalin kulmaan rangaistusalueen ulkopuolelta. Eurooppalaiset siirtyivät johtoon 1 - 0.

Iranin joukkue alkupuoliskolla voidaan erottaa vaarallisella iskulla bosnialaisten maalin poikittaiselle. Shojayei, minuutti sen jälkeen, kun iranilaiset menettivät pallon, osui vaarallisesti maaliin. Iranin maajoukkueella oli melko vähän maalia.

Kokouksen alkupuolisko päättyi bosnialaisten minimaaliseen etuun 1 - 0.

Toisella puoliskolla bosnialaiset kasvattivat johtoasemaansa. Iranilaisten jalkapalloilijoiden virheen puoliskollaan eurooppalaiset pelasivat yhdistelmän, joka päättyi toiseen maaliin. Pjanich erottui 59. minuutilla. Tämän maalin jälkeen ottelun voittaja oli jo helppo ennustaa.

Iranilaiset eivät kuitenkaan lähteneet kentältä ilman maalia. 82. minuutilla Reza Guchannejhad sulki syötön Iranin hyökkäyksen vasemmalta laidalta. 2 - 1 johti edelleen bosnialaiset. Iranilla oli mahdollisuus napata ainakin tasapeli, mutta näin ei käynyt.

Avdiy Vrshaevichin maali hävisi kaikki iranilaisten jalkapalloilijoiden ja fanien toiveet, jotka seurasivat välittömästi sen jälkeen, kun iranilaiset tekivät maalin. Eurooppalaisten nopea hyökkäys johti siihen, että 83. minuutilla tilanne oli 3 - 1 Bosnian hyväksi.

Bosnialaiset voittivat ensimmäisen ja viimeisen maailmancupin voiton Brasiliassa, kun taas iranilaiset saivat ensimmäisen ja ainoan maalin turnauksessa. Nyt molemmat joukkueet lähtevät kotiin.