FIFA World Cup: Miten Oli Ottelu Englanti - Italia

Brasilian MM-kisat ovat saamassa vähitellen vauhtia. Ryhmässä D yksi alustavan vaiheen odotetuimmista kokouksista pidettiin 14. kesäkuuta - Englanti pelasi Italiaa vastaan. Brasilian Manus-kaupungissa Amazonia-stadionilla katsojat voivat katsella jalkapallotitaanien taistelua.

angia_italia

Ensimmäinen puoli alkoi hitaasti. Ehkä tämä johtui sietämättömästä kuumuudesta, joka hallitsi Manuksessa. Italialaiset hallitsivat palloa hieman enemmän, ja britit tarkasivat italialaisen maalivahdin Sirigun kaukolaukauksilla.

Andrea Pirlo oli solisti kentän keskellä. Ensimmäisen maalin tekemiseksi riitti, että tämä mies ei edes koskenut palloon. 35. minuutilla kulman jälkeen maestro Pirlo kaipasi palloa niin taitavasti, että britit eivät heti tajunnut kuinka kierros päätyi maaliin Marchision tarkimman laukauksen jälkeen rangaistusalueen ulkopuolelta. 1 - 0 Italia otti johtoaseman.

Lyhyesti, nelinkertaisten MM-voittajien fanit juhlivat menestystään. Jo 37. minuutilla jalkapallon esi-isät tekivät nerokkaan nopean hyökkäyksen. Vain muutama syöttö, ja Sturridge ampuu Sirigun - tilanne on 1 - 1. Peli alkoi vähitellen saada vauhtia. Molempien joukkueiden pelaajien taito osoitti maailman jalkapallon jättiläisten yleisen tason.

Puoliajan lopussa italialaiset menettivät hyvän mahdollisuuden lyödä brittien porttia. “Supermario” heitti kavalasti Hartin, mutta puolustaja purki pallon verkon ulkopuolelta. Pelattuaan kulman Kandreva iski brittien maalipylvästä. Ensimmäinen puoliaika päättyi tällaiseen hyökkäykseen.

Kokouksen toinen puolisko alkoi brittien hyökkäyksillä. Kuitenkin 50. minuutilla Mario Balotelli jäähdytti jalkapallon perustajien hyökkäysimpulssit. Kandreva käsitteli englantilaista puolustajaa ja antoi hämmästyttävän palvelun etupuolelle, jossa Balotelli lähetti pallon päähän. 2 - 1 otti italialaiset.

Puoliajan toinen puoli käytettiin Englannin maajoukkueen hyökkäyksiin. Squadra Azuran pelaajat eivät edes ajatelleet hyökkäystä. Italialaiset kesti, ja he tekivät sen tavalla, jota ehkä kukaan muu maailmassa ei voi tehdä. Useita kertoja Sirigu pelasti Italian vaarallisten iskujen jälkeen, mutta maailmanmestaruuskilpailujen nelinkertaisten mestarien portilla ei tarvinnut puhua supermaalin hetkistä.

Tiivistetyssä ajassa Andrea Pirlo melkein lisäsi tulosta, mutta upea vapaapotku osui ylärimaan.

Tuomarin vihellys merkitsi Italian maajoukkueen vaikeinta voittoa 2 - 1 mahtavaan vastustajaan. Nyt brittien on voitettava Uruguay toisella kierroksella, mikä itsessään näyttää myös olevan vaikein tehtävä. Squadra azuraa verrataan pisteisiin Costa Ricaan ja se nousee maailmanmestaruuskilpailujen kuolemaryhmän kärkeen.