Vuoden Jalkapallon Maailmanmestaruuskilpailut: Millainen Oli Peli Sveitsi - Ecuador

Kvartetti E -joukkueet ryhtyivät taisteluun MM-kisoissa 15. kesäkuuta. Ryhmän ensimmäisessä ottelussa Brasilian pääkaupungissa suuren hyökkääjän Garrinchi-nimisellä stadionilla järjestettiin ottelu Sveitsin maajoukkueen ja Ecuador.

gruppa_mundiala

Ennen kokouksen alkua eurooppalaisia pidettiin suosikkeina siitä näkökulmasta, että heidän luettelonsa näytti nimeltään voimakkaammalta. Sveitsiläisillä on useita tunnustettuja johtajia, jotka pelaavat Italian huippukerhoissa ja muissa Euroopan joukkueissa. Mutta ecuadorilaisten joukossa oli myös legioonaajia Euroopasta. Ottelu osoittautui erittäin itsepäinen.

Ensimmäisen puoliskon muistettiin tasa-arvoisesta pelistä, mutta ecuadorilaiset avasivat tuloksen. Vasemmalta laidalta tulleen erän jälkeen Sveitsin rangaistusalueelle meni keskitys, joka päättyi maaliin. 22. minuutilla Antonio Valencia puski pallon verkkoon. Kokouksen alkupuolisko päättyi eteläamerikkalaisten vähäiseen etuun.

On huomattava, että molemmat joukkueet yrittivät löytää onnen vihollisen maalista pitkillä laukauksilla. Useita sveitsiläisiä pelaajia ampui vaarallisesti rangaistusalueen ulkopuolelta.

Toinen puoli alkoi vilkkaasti. 47 minuuttia kulman jälkeen Sveitsi tasoittaa tuloksen. Mahmedi lähettää pallon ecuadorilaisten maaliin ja tekee tasan.

Toisen puoliskon puolivälistä lähtien vaikutelma oli, että sveitsiläiset ovat fyysisesti vahvempia. 70. minuutilla eurooppalaiset jopa tekivät maalin. Tuomari kuitenkin peruutti maalin off-asennon takia.

Ottelun loppu osoittautui kiehtovaksi. Jokainen joukkue yritti napata voiton viimeisinä minuutteina. Viimeisimmässä hyökkäyksessään ecuadorilaiset olisivat voineet lyödä pallon, mutta eivät käyttäneet hetkeä, mikä johti sveitsiläisten vastahyökkäyksiin. 20 sekuntia ennen ottelun loppua sveitsiläinen Seferovic ajoi pallon Ecuadorin maaliin. Eurooppalaiset voittavat 2 - 1 ja nappavat kolme pistettä kokouksen viimeisinä sekunteina.

Vaikka World Cup esittelee yleisölle tinkimättömiä otteluita. Tarkasteltava kokous ei ollut poikkeus.