FIFA World Cup: Millainen Oli Ottelu Kreikka - Norsunluurannikko

24. kesäkuuta ottelussa Kreikka - Norsunluurannikko Brasilian jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa, pudotuspelivaiheen toisen lipun kohtalo päätettiin kvartettien S. afrikkalaisten joukkueille jatkaa taistelua turnauksessa, järjestettiin tasapeli, ja eurooppalaiset tarvitsivat vain voiton.

2014 FIFA World Cup: Millainen oli ottelu Kreikka - Norsunluurannikko

Peli alkoi hyvällä tahdilla. Molemmat joukkueet yrittivät ohittaa kentän keskikohdan mahdollisimman pian ja uhata vastustajan maalia. On myönnettävä, että kreikkalaiset näyttivät paremmilta kokouksen ensimmäisellä puoliskolla. Heillä oli merkityksellisempi hyökkäys vastustajan maaliin.

Voimme sanoa, että peli oli törmäyskurssilla, ja eurooppalaiset olivat vaarallisempia vastahyökkäyksissä. Yhdessä niistä Holebas ravisti afrikkalaisen maalin yläritaajan kauniilla iskulla. Kreikkalaisilta puuttui melko vähän ennen maalia. Kohtalo kuitenkin palasi suosiolle. 42. minuutilla Norsunluurannikon puolustajan törkeä virhe johti siihen, että Samaris meni tapaamiseen Norsunluurannikon maalivahdin kanssa. Kreikkalaiselle ei maksanut tilin avaamista ottelussa. Eurooppalaiset tulivat 1 - 0. Tulostaulun tulos ei muuttunut ennen taukoa.

Kokouksen toisella puoliskolla Norsunluurannikolla yritettiin näyttää aktiivisemmalta, mutta kreikkalaiset paransivat myös kurinalaisuutta ja pelin järjestämistä. Eurooppalaiset saivat hyviä hyökkäyksiä. Yhdessä niistä poikittaispalkki pelastaa jälleen afrikkalaiset. Se oli 68. minuutilla. Siihen asti kreikkalaiset eivät käyttäneet useita pisteytysmahdollisuuksia. Mutta kuten tiedät, jos et saa pisteitä, menetät sen itse. Ja niin se tapahtui.

Wilfried Boni tasoittaa tuloksen 74. minuutilla Norsunluurannikon hyvän hyökkäyksen jälkeen. Tasapeli 1 - 1 vie Afrikan joukkueen jo jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen 1/8 finaaliin.

Kreikkalaisilla oli kuitenkin oma mies ylituomarina. Tiettyyn aikaan ottelun päätuomari määrää rangaistuksen Afrikan joukkueelle. Samaras lähestyy palloa ja vie kreikkalaiset pudotuspeleihin. Hyvin kiistanalaisen rangaistusten määräämisen jälkeen kreikkalaiset nappasivat 2 - 1 -voiton pelin viimeisinä minuutteina. Rikkomishetki aiheuttaa edelleen paljon kiistoja.

Kreikkalaiset jättävät Norsunluurannikon turnauksen taakse ja pääsevät 1/8-finaaliin. Eurooppalaisten kilpailijoina toimii Costa Rican maajoukkue.