FIFA World Cup: Millainen Oli Ottelu Ghana - USA

16. kesäkuuta Das Dunas -stadionilla Brasilian Natalin kaupungissa pidettiin kvartetin G maailmanmestaruusottelu, jonka Ghanan maajoukkue pelasi Yhdysvaltain maajoukkueen kanssa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun jalkapallokohde on vienyt nämä kilpailijat yhteen ryhmään, ja viimeisimmässä Etelä-Afrikan maailmancupissa ghanalaiset voittivat amerikkalaiset 1/8-finaaleissa.

Gana - USA_
Gana - USA_

Peli alkoi räikeästi. Alle 30 sekuntia myöhemmin pallo päätyi Ghanan maajoukkueen maaliin. Clint Dempsey räjähti rangaistusalueelle viileän tunkeutuneen syötön jälkeen ja lähetti pallon kohti maalia kohti maalia. Yhdysvaltain joukkue otti johtoaseman nopeasti. Ehkä tämä tavoite on turnauksen nopein.

Koko alkupuoliskon ajan afrikkalaiset eivät voineet tulla järkkensä. He hyökkäsivät melko hitaasti, älykkäitä hyökkäyksiä oli hyvin vähän, ja amerikkalaiset pelasivat pisteet. Yhdysvaltain maajoukkue piti rauhallisesti puolustusta ja vastasi joskus terävillä hyökkäyksillä. Ensimmäinen puoliaika päättyi Yhdysvaltain joukkueen vähäiseen etuun.

Jälkipuoliskolla afrikkalaiset lisääntyivät. Useita vaihtoja on tapahtunut, mikä on vahvistanut suuresti Ghanan maajoukkueen peliä. Hyökkäykset ovat terävämpiä, älykkäämpiä ja nopeampia. Ottelun loppuun saakka ghanalaiset eivät kuitenkaan voineet toipua. Mutta silti maali tuli 82 minuutilla. Ghanan kapteenin Gyanin kannan loistavan syötön jälkeen Andre Ayew osui Yhdysvaltain joukkueen maaliin. Isku osoittautui erittäin tehokkaaksi.

Vaikutus oli, että afrikkalaiset puristaisivat kilpailijan, mutta näin ei tapahtunut. Päinvastoin, 86. minuutilla oli harvinainen kulma Ghanan maajoukkueen portilla. Tarkan palvelun jälkeen vain 4 peliä maajoukkueessa pelannut John Brooks puskee pallon Ghanaan maaliin. 2 - 1 USA nappaa voiton ja osoittaa jälleen kerran, että Brasilian turnauksessa vastustajat eivät halua tyytyä tasapeliin.

USA-joukkue voittaa ahkera voitto Ghanaa vastaan ja sitä verrataan pisteisiin Saksan kanssa, ja Ghanan maajoukkueen on tehtävä uskomattomia ponnisteluja voidakseen kilpailla mahdollisuudesta päästä pudotuspeleihin.