MFM-2015 Jääkiekko: Miten Venäjän Ja Yhdysvaltojen Välierät Pidettiin

Myöhään illalla 2. tammikuuta Moskovan aikaa Venäjän jääkiekkojoukkue pelasi puolivälieräottelun nuorten maailmancupin yhteydessä. Venäläisten kilpailijat olivat heidän ikäisensä Yhdysvalloista.

MFM-2015 jääkiekko: miten Venäjän ja Yhdysvaltojen välierät pidettiin

Vuoden 2015 MFM-puolivälieräkilpailun voittajien tunnistamiseksi Valery Braginin vartijoiden oli muutettava Torontosta Montrealiin. Juuri kuuluisan Montreal Canadiens -klubin areenalla venäläisten täytyi voittaa nuorten jääkiekon maailmanmestaruuskisojen yhden tärkeimmän suosikin - amerikkalaisten - vastustuskyky.

Venäjän maajoukkueen ensimmäinen jakso oli onnistunut. Yhdysvaltain jääkiekkoilijat rikkovat usein sääntöjä. Tämä johti siihen, että amerikkalaiset pelasivat vähemmistössä puoli jaksoa. Kokouksen 3. minuutilla Ivan Barbashev tajusi kahden pelaajan numeerisen edun. Venäjä otti johtoaseman 1: 0. Lisäksi amerikkalaiset jatkoivat rikkomista uudelleen. Tuloksena oli toinen USA: n joukkueita vastaan tehty maali. Alexander Sharov järkytti amerikkalaisia jälleen 16. minuutilla. Kiekko lyötiin heti amerikkalaisen jääkiekkoilijan seuraavan rangaistusajan päätyttyä.

Toisella kaudella amerikkalaiset lisäsivät merkittävästi. Yhdysvaltain pelaajia vastaan tehtiin nopeita hyökkäyksiä uudestaan ja uudestaan. 33. minuutilla Anthony Di Angelo sulki etäisyyden kaukolaukauksella. Tavoitteen aikaan venäläisiä jääkiekkoilijoita oli vähemmän. Sen jälkeen amerikkalaiset jatkoivat ampumista paljon Shesterkinin maaliin, mutta maalivahtimme oli luotettava. On syytä huomata, että Yhdysvaltain jääkiekkoilijat "heittivät" venäläiset kolme kertaa toisen jakson aikana.

Amerikkalaiset alkoivat kolmannen jakson jälleen aktiivisesti, mutta kauden ensimmäinen maali lensi merentakaisten pelaajien portteihin. Sergei Tolchinsky toi 42. minuutilla Venäjän maajoukkueen eteen (3: 1). Sitten venäläiset alkoivat rikkoa järjestelmällisesti sääntöjä. Tämä johtui amerikkalaisten korkeasta paineesta ja jälkimmäisten kokonaisedusta. Tällainen Yhdysvaltain jääkiekkojoukkueen aktiivisuus palkittiin toisella kiekolla tavoitteeseemme. 49. minuutilla Zach Warenski pienensi jälleen amerikkalaisten välisen kuilun minimiin. Loppuvuoden aikana venäläiset olivat yksinomaan puolustuskannassa. Koko pelin ajan Shesterkin heijasti yli neljäkymmentä laukausta amerikkalaisista pelaajista. Tästä maalivahdin pelistä on tullut merkittävä apu koko maajoukkueelle voittopisteiden pitämisessä. Amerikkalaisia ei auttanut myös tapa korvata maalivahti kuudennella kenttäpelaajalla kokouksen lopussa. Venäjä kesti ja voitti 3: 2.

Valery Braginin ottelut pelaavat seuraavan ottelun turnauksessa 4. tammikuuta. Venäläisten kilpailijat välierissä ovat Ruotsin maajoukkue.