FIFA World Cup: Miten Saksa Pelasi Toista Otteluaan Brasilian MM-kisoissa

21. kesäkuuta Fortalezan kaupunki isännöi saksalaisten toista peliä ryhmäkilpailussa FIFA: n maailmancupissa. Saksan maajoukkueen kilpailija ryhmässä G oli Ghanan maajoukkueen tinkimättömät afrikkalaiset jalkapalloilijat.

2014 FIFA World Cup: miten Saksa pelasi toista otteluaan Brasilian MM-kisoissa

Lähes 60 000 katsojaa Fortalezan stadionilla ja vielä suurempi joukko jalkapallofaneja katseli mielenkiintoisinta ottelua Saksan ja Ghanan maajoukkueiden välillä televisioruudulta. Peli alkoi vilkkaasti. Pallo ei käytännössä viipynyt kentän keskellä. Molemmat joukkueet pyrkivät ensisijaisesti hyökkäämään vastustajan maaliin. Ensimmäisellä puoliskolla yleisö ei kuitenkaan nähnyt maalia. On sanottava, että saksalaisilla oli pieni etu ensimmäisten 45 minuutin aikana, mutta afrikkalaiset pelaajat hyökkäsivät myös Neuerin maaliin useita kertoja vaarallisesti. Useimmiten ghanalaiset ampuivat maaliin rangaistusalueen ulkopuolelta. Joukkueet lähtivät tauolle maalilla 0 - 0.

Kokouksen toinen puolisko alkoi erittäin iloisesti. Ensinnäkin, 51. minuutilla, Mario Götze iski afrikkalaisten portteja sen jälkeen, kun se oli varmistettu kyljestä. Goetze löi päätä, mutta pallo rikosi saksalaisen reiteen ja pomppi siten maaliin. Saksa johti 1 - 0. Ghanan pelaajat kuitenkin palautuivat pian takaisin. Jo 54. minuutilla kylkipalvelun jälkeen Andre Ayyu osui päänsä saksalaisten porttiin. Maalin saatuaan afrikkalaiset korottivat taitavasti kunnolla ja yrittivät vastahyökkäystä vaarallisesti. Saksalaiset soittivat ensimmäisen numeron. Tämän seurauksena afrikkalaisten nopea hyökkäys johti 63. minuutilla maaliin. Asamoah Gyan ottaa iskuasennon ja ampuu tarkalleen saksalaisten maalin kauimpaan kulmaan. Afrikkalaiset tulevat ulos 2 - 1.

Näytti siltä, että ottelussa voi hyvinkin tapahtua tunne, koska vaikka saksalaisilla oli teräviä hyökkäyksiä, heiltä puuttui melko vähän ennen maalia. Saksalainen pelaajaluokka on kuitenkin ottanut veronsa. 71. minuutilla varajäsen Miroslav Klose teki ensimmäisen maalinsa turnauksessa ja 15 ottelussa MM-kisoissa. Saksalaiset vertailevat tulosta - 2 - 2.

Sen jälkeen Saksalla oli mahdollisuus tehdä enemmän, ja ghanalaiset hyökkäsivät vaarallisesti hyökkäämällä rangaistusalueen ulkopuolelta saksalaisten maaliin. Tuomarin viimeinen pilli korjasi kuitenkin taistelun tasan 2 - 2.