FIFA World Cup: Miten Portugali Pelasi Turnauksen Viimeisen Ottelun

Jotta Portugalin joukkue jatkaisi taistelua maailmancupissa, oli välttämätöntä voittaa Ghana suurilla pisteillä ja toivoa, että saksalaiset voittavat USA: n suurella tavalla. Myös Ghanan pelaajat toivoivat voittoa, sillä jos Yhdysvaltojen ja Saksan välisen tapaamisen suotuisa tulos saavutettiin, afrikkalaiset etenivät turnauksen seuraavaan vaiheeseen.

2014 FIFA World Cup: miten Portugali pelasi turnauksen viimeisen ottelun

Peli Portugalin ja Ghanan välillä alkoi erittäin vilkkaasti. Molemmat joukkueet yrittivät hyökätä vastustajan maaliin ylittäen nopeasti kentän keskikohdan. Cristiano Ronaldo melkein teki jalkapallo-ihmeen 5. minuutilla. Nopean hyökkäyksen jälkeen portugalilainen kapteeni heitti ghanalaisen maalivahdin laidalta, mutta pallo osui ylärimaan. 19. minuutilla Ronaldo löi jo afrikkalaisten maalia useilta metreiltä päänsä kanssa, mutta maalivahti pelasti jälkimmäisen.

Ghanan joukkueella oli alkupuoliskolla omat mahdollisuutensa tehdä maalin. Joten Gyan ei kyennyt ymmärtämään vaarallista poistumista eurooppalaisten portille. Sen jälkeen kuuluisaa jalkapallosääntöä pelattiin. Täyttämättömän hetken jälkeen afrikkalaiset itse menettivät maalin. 31. minuutilla John Boyer katkaisi pallon omaan maaliinsa, mikä järkytti monia Ghanan faneja. Portugali johtaa 1 - 0.

Ensimmäinen puoliaika päättyi eurooppalaisten vähäiseen etuun.

Kokouksen toisella puoliskolla joukkueet loivat myös aktiivisesti vaarallisia hetkiä muiden ihmisten tavoitteisiin. 57. minuutilla afrikkalainen kapteeni Gyan teki maalin. Asamoahin upean sivupalvelun jälkeen Gyan lähetti pallon verkkoon päähänsä. 1 - 1 - tällaisen tuloksen jälkeen afrikkalaisilla on toivoa pystyvänsä puristamaan Portugalia ja voittamaan tämän ottelun. Todellakin, ghanalaisilla oli hetki, mutta 61. minuutilla maalivahdin linjan afrikkalainen pelaaja lähetti pallon maalin yli.

Peli meni lopulliseen arvontaan, joka ei sopinut kenellekään joukkueelle, mutta tulostaulun numerot kuitenkin muuttuivat. 80. minuutilla Ronaldo teki ensimmäisen ja, kuten myöhemmin kävi ilmi, viimeisen maalin maailmancupissa.

Kokouksen lopputulos 2 - 1 Portugalin hyväksi lähettää molemmat joukkueet kotiin. Portugalilaiset saivat kiinni Yhdysvaltojen maajoukkueesta saatujen pisteiden suhteen, mutta ero maalattujen ja annettujen maalien välillä oli amerikkalaisten puolella. Siksi valitettavasti Portugalin faneille on myönnettävä, että peli Ghanan kanssa oli viimeinen Euroopan joukkueelle turnauksessa.