FIFA World Cup -finaali: Brasilia - Saksa

8. heinäkuuta Brasilian kaupungissa Belo Horizonte järjestettiin ensimmäinen välieräottelu Brasilian ja Saksan joukkueiden välillä. Koko jalkapallomaailma on odottanut tätä yhteenottoa siinä toivossa, että pelaajat näyttävät erinomaista jalkapalloa. Lopputulos ylitti kaikki villeimmätkin odotukset.

2014 FIFA World Cup -finaali: Brasilia - Saksa

Peli alkoi suuressa tahdissa. Brasilialaiset ottivat pallon ensimmäisistä minuuteista ja yrittivät uhata vastustajan maalia. Mineirao-stadionin kentällä tapahtuneen kokouksen kymmenennen minuutin jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua tapahtumia, joista Brasilian maajoukkueen fanit eivät voineet haaveilla edes pahimmissa unissa.

Ottelun 11. minuutilla kulmapotkun jälkeen, Etelä-Amerikan maajoukkueen puolustajien täydellä suostumuksella, Thomas Muller avaa ottelun ottelun. Saksa johti 1 - 0. Tämä tavoite järkytti koko stadionia.

Miroslav Klose asettaa 23. minuutilla ennätyksen yhden pelaajan maaleista maailmanmestaruuskilpailujen turnauksissa. Klose tekee 16. maalinsa planeetan maailmanmestaruuskilpailuissa ohittamalla Brasilian Ronaldon. Saksa johti 2 - 0. Kuten myöhemmin kävi ilmi, tämä oli vasta Brasilian painajaisten alku.

Saksalaiset jatkoivat aggressiivista hyökkäystä, ja pentacampions näytti tukahdutetulta. Tuloksena oli Kroos-pallo jo 24. minuutilla. 3 - 0 - se oli jo tappio ottelun 24. minuutilla. Harvat olisivat voineet kuvitella tapahtumien sellaista kehitystä. Saksa mursi kaikki Brasilian puolustukset.

Kroos tekee tuplauksen 26. minuutilla. 4 - 0 Saksan hyväksi. Saksalaiset ovat jo alkaneet pilkata mestaruuskilpailujen isäntiä repimällä läpi Brasilian koko puolustuksen rangaistusalueella. Mutta nämä eivät olleet kaikki saksalaisen auton tavoitteet alkupuoliskolla.

29. minuutilla Khedira lähettää viidennen maalin MM-kisojen isäntäjoukkueen maaliin. Puoliajan pelin jälkeen ottelun tilanne oli 5 - 0 Saksan hyväksi.

Brasilialaiset eivät ole koskaan voineet toipua tällaisesta sokista. Ensimmäinen puoli loppui Scollarin latausten täydelliseen epäonnistumiseen.

Toisella puoliskolla brasilialaiset tulivat ulos kuin erilainen joukkue. Toisen puoliskon ensimmäisistä minuuteista lähtien eteläamerikkalaiset ryntäsivät hyökkäykseen. Neuerin portilla oli useita vaarallisia hetkiä. Oscarin ja Paulinhon piti tehdä maalin, mutta saksalainen maalivahti pelasti joukkueensa.

Brasilialaisten hyökkäyksen jälkeen toisen puoliajan ensimmäisillä minuuteilla peli rauhoittui jonkin verran. Saksalaiset eivät enää antaneet brasilialaisten pelaajien luoda pisteytysmahdollisuuksia. Eurooppalaiset jäähdyttivät eteläamerikkalaisten kiihkeyden kuudennella maalillaan. Varajäsen Schürrle 69. minuutilla lopettaa saksalaisten tyylikkäimmän yhdistelmän. 6 - 0 edellä Saksa.

Kymmenen minuuttia myöhemmin (79. minuutilla) Schürrle tekee kaksinkertaisen. Upean syötön ylhäältä jälkeen saksalainen kosketti ensin palloa, ja toisen voimakkaan iskun Brasilian rangaistusalueelta hän lähetti pallon lähelle yhdeksää. Urheilupallo osui poikittaispalkkiin ja ylitti Cesarin maaliviivan seitsemännen kerran.

Brasilian puolustuksen valtavat epäonnistumiset tapahtuivat, koska kaikki eteläamerikkalaiset pelaajat olivat innokkaita tekemään maalin ainakin kerran. On syytä sanoa, että he onnistuivat ottelun lopussa. Aluksi, 89. minuutilla, toinen epäonnistuminen Brasilian puolustuksessa johti siihen, että Ozil meni yksin maalivahti Cesarin kanssa. Saksalaisen isku oli kuitenkin lähellä virkaa. Brasilialaiset tekivät maalin seuraavassa hyökkäyksessä. Oscar käsitteli saksalaista puolustajaa ja maalivahtia rangaistusalueella. Se tapahtui kokouksen 90. minuutilla.

Lopputulos 7 - 1 Saksan hyväksi lähettää eurooppalaiset MM-finaaliin, ja brasilialaisten on nyt tyydyttävä otteluun kolmannesta sijasta.

Saksan joukkue pelasi hämmästyttävää jalkapalloa. Aikaisempien otteluiden liiallinen akateemisuus muuttui semifinaalikokouksessa hirvittäväksi tuhoisaksi hyökkäysvoimaksi. Tämä peli jää ikuisesti maailmanmestaruuskilpailujen historiaan erinomaisen jalkapallon koulutusvälineenä. Ja brasilialaisten pelaajien suorituskyky vuoden 2014 MM-kisojen välieräottelussa voidaan nähdä selkeänä esimerkkinä siitä, kuinka et voi pelata jalkapalloa.