MFM-2015 Jääkiekko: Miten Venäjä - Ruotsi Välierät Loppuivat

Yönä 5. tammikuuta Moskovan aikaa Venäjän nuorten jääkiekkojoukkue pelasi semifinaaliottelun alle 20-vuotiaiden MM-kisojen yhteydessä. Venäläisten kilpailijat välierissä olivat Ruotsin maajoukkue.

MFM-2015 jääkiekko: miten Venäjä - Ruotsi välierät loppuivat

Kahdessa viimeisessä nuorten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailussa Venäjän maajoukkue tapasi Ruotsin joukkueen semifinaaleissa. Molemmat kertaa venäläiset olivat hyökkäävästi huonompia kuin skandinaaviset jääkiekkoilijat, joilla oli vähin pisteet. Vuonna 2015 ruotsalaiset jääkiekkoilijat vastustivat jälleen Venäjän maajoukkueen MFM-semifinaaleissa.

Ottelun ensimmäinen jakso ei ollut rikas maaleissa, huolimatta siitä, että ottelun ensimmäisen 20 minuutin jälkeen tulostaulu paloi nollilla, Toronton areenan fanit eivät kyllästyneet. Ensimmäisellä jaksolla peli oli enemmän kuin taktinen peli. Jääkiekkoilijat yrittivät taistella kiekosta jokaisessa sivuston osassa, mutta tämä ei heijastunut negatiivisesti pisteytysmahdollisuuksien luomiseen. Venäläiset menettivät yhden ensimmäisistä mahdollisuuksista tehdä maalin. 7. minuutilla Bryntsevin heitto ravisteli ruotsalaisen maalia. Skandinaaviset jääkiekkoilijat vastasivat useaan vaaralliseen hyökkäykseen. Venäläisten oli erityisen vaikeaa pitää puolustusta pelatessaan vähemmistössä. Shesterkin kuitenkin piti Venäjän maajoukkueen maalin lyömättä kiekkoa.

Toisella jaksolla, kymmenen ensimmäisen minuutin aikana, ruotsalaiset yrittivät voittaa aloitteen. Valery Braginin vartijat pitivät kiinni, ja sitten 32. minuutilla Alexander Sharov suoritti loistavan vastahyökkäyksen venäläisistä jääkiekkoilijoista heittämällä ruotsalaisen maalin yläkulmaan. Venäläiset voittivat koko alueen useilla vaihteilla ja toivat Aleksanterin teurastusasemaan. Venäjän maajoukkue otti johdon 1: 0. Sen jälkeen jääkiekkoilijamme saivat numeerisen edun. Jo 33. minuutilla voimakas laukaus Ziyat Paiginin sinisestä linjasta sai ruotsalaisen maalivahdin antautumaan toisen kerran. Tämä maali oli ruotsalaisten ensimmäinen vähemmistöpelissä. Toisen ohitetun kiekon jälkeen skandinaavit menettivät pelin langat kokonaan, mikä johti uusiin vaarallisiin venäläisten hyökkäyksiin. Toisen jakson lopussa kiekko ylitti jälleen ruotsalaisen maalilinjan. Maalia ei kuitenkaan kirjattu, koska kiekko ylitti vaalia linjaa koskettuaan jääkiekkoilijamme luisteluun. Heti sen jälkeen Leshchenkolla oli toinen hyvä hetki. Hyökkääjä hyppäsi tapaamiseen ruotsalaisen maalivahdin kanssa ja heitti hänet kohdennetusti lähimpään yläkulmaan. Sederstrom kuitenkin ohjasi kiekon olkapäällään. Toinen jakso päättyi Venäjän maajoukkueen merkittävään pelietuun, joka kirjattiin Toronton areenan tulostaululle - meidän voitimme 2: 0.

Kolmas jakso alkoi Alexander Sharovin otteella. Ruotsalainen puolustaja epäröi maalinsa takana, mikä antoi Maminille mahdollisuuden viedä eteenpäin laukaukseen. Alexander osui ruotsalaisen portin yläkulmaan tarkalla heitolla. Venäjän maajoukkueen etu on kasvanut kolmeen maaliin (3: 0). Maali tehtiin 42. minuutilla. Sen jälkeen Venäjän maajoukkue alkoi pelata pisteet. Ruotsalaisilla oli jonkin verran alueellista ylivaltaa, mutta venäläiset tekivät vaarallisia vastahyökkäyksiä. Venäläisillä jääkiekkoilijoilla oli useita kertoja mahdollisuus päästä maaliin, kun he olivat siirtyneet yksiin Ruotsin maajoukkueen maalivahdin kanssa.

Kahdeksan ja puoli minuuttia ennen kolmannen jakson loppua skandinaaviset onnistuivat pelaamaan yhden maalin. Valmark rullasi nikkelille ja lähetti kiekon epämukavasta kädestä Shesterkinin maaliin (3: 1). Menettämättömän maalin jälkeen venäläisten olisi pitänyt odottaa hermostunutta loppua, mutta jo 53. minuutilla Mamin lähetti neljännen kiekon ruotsalaisen maaliin maalilla, palauttaen Venäjän maajoukkueen edun kolmeen maaliin. Siitä hetkestä lähtien venäläisten jääkiekkoilijoiden pelissä tuntui voittava luottamus. Huolimatta siitä, että ruotsalaiset yrittivät hyökätä suurilla voimilla, Shesterkiniä vastaan ei enää tehty maaleja. Neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä skandinaaviset vaihtoivat maalivahdin kenttäpelaajaan, mutta tämä ei muuttanut tulostaulun numeroita. Totta, kaksikymmentä sekuntia ennen ottelun loppua ruotsalaiset tekivät kiekon, mutta erotuomari ei merkinnyt maalia, koska ennen maali oli maalivahtimme hyökkäys.

Kokouksen lopputulos on 4: 1 Venäjän maajoukkueen hyväksi. Nyt Valery Braginin vartijat odottavat vastustajaa vuoden 2015 MFM-finaalissa, joka tulee voittamaan Kanada – Slovakia-parin. Turnauksen ratkaiseva ottelu pidetään 6. tammikuuta klo 4:00 Moskovan aikaa.