MFM-2016: Katsaus Otteluun Suomi - Venäjä

Venäjän nuorten jääkiekkojoukkue pelasi 28. joulukuuta toisen ottelunsa maailmancupissa Helsingissä. Venäläisten kilpailijat olivat turnauksen isännät, jotka voittivat valkovenäläiset ensimmäisessä kokouksessa pisteillä 6: 0.

MFM-2016: katsaus otteluun Suomi - Venäjä

Ottelun alku oli Suomi-jääkiekkoilijoille. Tämä oli varsin odotettua, koska suomalaiset pelaavat kotijäällä ja ovat ryhmänsä suosikkeja. Tällainen aktiivinen leikki Suomen maajoukkueen painostuksessa on tuottanut hedelmää. Suomalaiset jääkiekkoilijat siirtyivät johtoon jo kokouksen viidennellä minuutilla Sebastian Ahon maalin jälkeen. Nopea hyökkäys kilpailijoiltamme johti Georgievin laukaukseen, mutta maalivahtimme torjui kiekon, mutta Suomi-hyökkääjä odotti jo sivussa maalia, joka lähetti kuoren maaliin.

Puuttuneen maalin jälkeen venäläiset yrittivät siirtää pelin isäntien kentälle. Tämän seurauksena Braginin seurakunnat onnistuivat ansaitsemaan muutoksen. Kirill Kaprizov toteutti numeerisen enemmistön seitsemännellä minuutilla.

Kauden loppua leimasi toinen kiekko Venäjää vastaan. Kun pelaamista oli jäljellä hieman yli minuutti ennen taukoa, Fin Patrick Laine korjasi kiekon maaliin sinisen linjan laukauksen jälkeen. Tauolla joukkueet menivät 2: 1 Suomen hyväksi.

Venäjän maajoukkue aloitti toisen jakson kolmella rangaistuksella peräkkäin. Ensimmäisessä enemmistössä suomalaiset jääkiekkoilijat lisäsivät johtoasemaansa (3: 1). Mutta venäläiset osoittivat luonnetta. Braginin seurakunnat tekivät maalin vähemmistössä ja osuivat sitten Suomen maaliin kahdesti saaden yhden pelaajan lisää. Andrey Svetlakov, Pavel Kraskovsky ja Vladislav Kamenev erottautuivat. Mutta nämä eivät olleet kaikki tavoitteet kaudella. Venäläiset tekivät myös viidennen maalin. Maalin teki Alexander Polunin. Siten venäläiset 1: 3-pisteen toisella tauolla siirtivät numerot tulostaululle heidän hyväkseen - 5: 3.

Suomen maajoukkue aloitti jälleen viimeiset 20 minuuttia aktiivisesti, mikä johti neljänteen maaliin venäläisiä vastaan. Alexi Saarela erottui itsestään. Menettämättömän maalin jälkeen Venäjän maajoukkue lisäsi merkittävästi peliä, yhä useammin venäläiset painostivat Suomen maajoukkueen maaliin. 54. minuutilla Radel Fazleev teki kuudennen maalin suomalaisia vastaan.

Tulostaulun tulos ei muuttunut viimeiseen pilliin saakka. Venäjän maajoukkue voitti vaikean voiton Suomesta pisteillä 6: 4, osoittaen luonnetta ja taisteluominaisuuksiaan.