FIFA: N Maailmanmestaruuskilpailujen Välierät 2014: Alankomaat - Argentiina

9. heinäkuuta Brasilian kaupungissa São Paulossa järjestettiin toinen välieräottelu Alankomaiden ja Argentiinan maajoukkueiden välillä. Stadionilla 60000 katsojaa näki erittäin hermostuneen ottelun.

2014 FIFA: n maailmanmestaruuskilpailujen välierät: Alankomaat - Argentiina

Toisessa välierässä yleisö näki sisäjalkapalloa. Ensimmäinen puoliaika alkoi hitaasti, tässä tahdissa joukkueet pelasivat koko ottelun. Kokouksen pääominaisuutena voidaan kutsua taistelua pallosta jokaisella kentän osalla. Joukkueet loivat tiheyden pelaajia keski- ja takalinjoista, mikä johti erittäin tylsään peliin molempien joukkueiden hyökkäävien tähtien hyökkäyksessä. Argentiinan kapteeni Lionel Messi on jälleen kerran osoittanut, ettei hän voi auttaa maajoukkua vakavissa ja merkittävissä peleissä. Bruno Martin Indy yksinkertaisesti katkaisi eteläamerikkalaisen hyökkääjän pelistä. Hollantilainen huolehti henkilökohtaisesti argentiinalaisesta koko alkupuoliskon ajan. Myös Alankomaiden maajoukkueen johtajat van Persie ja Robben eivät loistaneet esityksestään. Voimme sanoa, että joukkueilla oli vähintäänkin lähestymistapoja vastustajan rangaistusalueelle, päättyen vaaralliseen laukaukseen. Molempien joukkueiden hyökkäyksiltä puuttui terävyys.

Ensimmäinen puoliaika päättyi mielenkiintoiseen mutta hermostuneeseen tasapeliin ilman maalia. Argentiinalaiset olivat hieman innokkaampia yrittämään hyökätä.

Kokouksen toisella puoliskolla hollantilaiset tekivät alueellisen aloitteen itselleen. Pallo oli isompi ja paremmin van Gaalin syytöksillä. Tämä ei kuitenkaan tuottanut mitään hedelmää. Arjen Robben oli edelleen näkymätön, van Persie ei onnistunut, eikä Sneijder kyennyt keksimään mitään luovaa hollantilaisessa hyökkäyksessä. Argentiinan vastahyökkäykset eivät tule kysymykseen. Etelä-Amerikan jalkapalloilijat ovat huomattavasti fyysisesti riippuvaisia (mikä teki eurooppalaisista paremmat). Messi ja yritys eivät ehdottomasti onnistuneet. Oli tunne, että Argentiina ilman Lionelia yksinkertaisesti ei osannut hallita palloa etulinjassa.

90 minuuttia kokouksesta päättyi nolliin tulostaululle, mikä aiheutti lisäaikaa. Ensimmäisessä jatkossa hollantilaiset saivat täyden alueellisen edun, mutta vaarallisia hetkiä ei ollut. Toinen ylimääräinen puoliaika ei myöskään miellyttänyt faneja maalilla. Totta, jo aivan lopussa Palacio olisi voinut lyödä pallon Hollannin maaliin, mutta argentiinalainen ei pystynyt toteuttamaan vaarallista poistumista Silissenin maaleista.

Pelaajat pelasivat 120 minuuttia ilman maalia, joten finaalilipun kohtalo päätettiin urheilijalkapallon arpajaisissa - sarja rangaistuspotkukilpailuja. Eurooppalaiset hävisivät 2 - 4. Hollantilaiset osuivat ensin. Neljästä osumasta vain kahdesti onnistui lähettämään pallon maaliin, ja kahdesti Argentiina Romero pelasti. Etelä-Amerikan jalkapalloilijat olivat paljon tarkempia. Kaikki neljä palloa osuvat maaliin.

Lopullinen voitto rangaistuspotkukilpailussa tuo Argentiinan MM-finaaliin. Katsojat voivat nyt nähdä toiston Saksan ja Argentiinan välisessä taistelussa (vuoden 1990 MM-kisojen finaali Italiassa) Brasilian MM-kisojen finaalissa. Hollantilaiset pelaajat tyytyvät kolmannen sijan otteluun, jossa eurooppalaiset kohtaavat Brasilian.