FIFA: N Maailmanmestaruuskilpailujen Puolivälierät: Alankomaat - Costa Rica

FIFA World Cupin puolivälierien viimeisen ottelun isännöi Brasilian kaupunki El Salvador 5. heinäkuuta. Alankomaiden ja Costa Rican maajoukkueet taistelivat oikeudesta pelata maailmancupin puolivälierissä.

FIFA: n maailmanmestaruuskilpailujen 2014 puolivälierät: Alankomaat - Costa Rica

Tämä joukkuepari oli ainoa, jossa oli selkeä suosikki muiden joukkueiden joukossa, jotka pelasivat puolivälierän vaiheessa. Hollanti näytti ennen lähtöpilleä paremmalta, mutta Costa Ricalaisilla oli silti oikeus jatkaa jalkapallotarinaansa.

Peli alkoi eurooppalaisella etumatkalla. Ensimmäisen puoliskon aikana van Gaalin vartijat loivat monia vaarallisia pisteytysmahdollisuuksia, mutta Navas pelasti joukkueen Keski-Amerikasta. Van Persiellä, Sneijderillä ja Depaylla oli pisteytysmahdollisuuksia, mutta tulos pysyi nolla ensimmäisen puoliajan loppuun mennessä. Costa Rican pelaajat yrittivät uhata eurooppalaisten portteja vain standardeista, mutta se ei näyttänyt niin vaaralliselta kuin Keski-Amerikan fanit haluaisivat.

Kokouksen toisella puoliskolla hollantilaiset vapauttivat jälleen hyökkäyksen vastustajan maaliin, ja Costa Rican maalivahti jatkoi ihmeiden tekemistä maalissa. Toisen puoliajan viimeiset kymmenen minuuttia olivat erittäin vaikeita Costa Rican pelaajille. 82. minuutilla Sneijder ravisteli Costa Rican portin kehystä iskuja, 84. minuutilla Van Persie löi jo maalia tappavasta tilanteesta, mutta Navas pelasti jälleen.

90. minuutilla maalilinjan Costa Rican Teihead-pelaaja esti pallon tielle maaliin, minkä jälkeen poikittaispalkki pelasti myös amerikkalaiset.

90 minuuttia kokouksesta ei paljastanut voittajaa. Nollat palasivat tulostaululle, mikä ei heijastanut Alankomaiden kokonaisetua.

Jatkoajalla hollantilaiset jatkoivat piiritystä kilpailijoiden maaliin, ja maalivahti Navas pelasti uudestaan ja uudestaan. Missä Costa Rican maalivahti oli jo voimaton, portin kehys pelasti. Joten Sneijder 119. minuutilla olisi voinut tehdä voittomaalin, mutta poikittaispalkki pelasi Costa Ricaa. Totta, Costa Ricansilla oli yksi mahdollisuus tehdä maalin lisäaikaan. 117. minuutilla Urenia sai hyvän syötön kumppanilta ja ampui hollantilaiset rangaistusalueelta maaliin. Maalivahti Sillesen pelasti Hollannin.

Ottelun peliaika päättyi maalittomaan tasapeliin. Mutta voidaan todeta, että pisteet eivät selvästi olleet pelin mukaisia. Hollantilaisilla oli vähintään viisi upeaa mahdollisuutta maalata vastustajan maali, mutta kaikki päätettiin ottelun jälkeisistä rangaistuksista.

Ennen 11 metrin sarjaa van Gaal korvasi hollantilaisen maalivahdin. Tim Krul tuli kentälle, josta tuli kokouksen viimeinen sankari. Hollantilainen säästeli kaksi rangaistusta, minkä ansiosta Alankomaat voitti 11 metrin sarjassa pisteet 4 - 3.

Alankomaat etenee välieriin vastaan Argentiinaa vastaan, kun taas Costa Ricalaiset lähtevät ylpeänä turnauksesta joukkueen kanssa, joka ei ole hävinnyt viidessä jalkapallon maailmanmestaruuskilpailussa kenellekään peliajassa.