FIFA: N Vuoden Maailmancupin Puolivälierät: Ranska - Saksa

Brasilian jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen ensimmäisessä puolivälieräottelussa Ranskan ja Saksan maajoukkueet tapasivat. Peli pidettiin kuuluisalla stadionilla Rio de Janeirossa.

FIFA: n vuoden 2014 maailmancupin puolivälierät: Ranska - Saksa

Ranskan ja Saksan välinen peli erottui erityisesti nykyisen mestaruuden pudotuspeleissä. Valitettavasti monet neutraalit katsojat odottivat ottelulta enemmän, mikä lopulta jäi odotuksia alhaisemmaksi.

Peli alkoi hyvin hitaasti. Näyttää siltä, että vain ensimmäiset minuutit pelaajat liikkuvat niin hitaasti kentän poikki, ja sitten kirkas ja tunnepitoinen jalkapallo alkoi. Tätä ei kuitenkaan tapahtunut.

Kokouksen kymmenen ensimmäisen minuutin aikana ranskalaisten hyökkäykset kohdistuivat enemmän vastustajan maaliin, mutta ensimmäinen pallo päätyi Deschampsin vartijoiden maaliin. Saksalaiset avasivat maalin 12. minuutilla standardista. Kroosin syötön jälkeen vasemmalta laidalta Hummels puski pallon kohti maalia. Saksa johti 1 - 0. Tämän hetken piti avata peli, mutta joukkueet toimivat edelleen liian akateemisena ja mielenkiintoisena.

Kokouksen ensimmäisen puoliskon vaarallisista hetkistä voidaan mainita ranskalaisten hyökkäys, kun Valbuena pystyi tasoittamaan tuloksen saksalaisten rangaistusalueen ulkopuolelta tulevalla laukauksella, mutta maalivahti Neuer pelasti joukkueensa. Tämä tapahtui 34. minuutilla.

Enemmän alkupuoliskolla yleisö ei nähnyt vaarallisia hyökkäyksiä. Tauolla Saksalla oli 1 - 0-etu.

Kokouksen toinen puoli eteni samalla mielenkiintoisella tavalla. Katsojat eivät nähneet kirkasta hyökkäävää jalkapalloa, joukkueiden hyökkäyksiltä puuttui nopeus ja luovuus. Oli tunne, että jotkut yksinkertaisesti eivät halunneet pelata (saksalaiset), kun taas toiset eivät voineet (ranskalaiset). Samalla Deschampsin joukkue yritti pitää puoliajan alkupuoliskoa pallon hallussa, mutta tämä ei johtanut toivottuihin tuloksiin. Saksalaiset sopivat kuitenkin selvästi tylsään peliin, koska pisteet sopivat heille.

Kokouksen toisen puoliskon vaarallisista hetkistä voimme erottaa Shyurrlen mahdollisuuden 82. minuutilla. Saksalainen hyökkääjä voi poistaa kaikki ottelun voittajaa koskevat kysymykset, mutta rangaistusalueen sisällä saksalainen ampui aivan maalin keskelle, mikä määräsi ranskalaisen maalivahdin pelastuksen.

Ranskan joukkueella oli vain yksi mahdollisuus toipua. Viimeisimmässä hyökkäyksessä Benzema ampui maalia läheltä. Huolimatta siitä, että iskukulma oli erittäin terävä, Neuer joutui astumaan sisään ja auttamaan joukkuettaan.

Minuuttia myöhemmin erotuomarin viheltävä ääni merkitsi saksalaisten lopullista voittoa pisteillä 1 - 0. Nyt Saksa odottaa kilpailijaansa Brasilia – Kolumbia-parista, ja lukuisat jalkapallofanit toivovat, etteivät he enää näe tällaista tunteetonta ja mielenkiintoiset ottelut Brasilian maailmancupissa.