1/8 Finaalit Vuoden FIFA World Cupissa: Alankomaat - Meksiko

Fortalezan kaupungissa pidettiin 29. kesäkuuta Brasilian jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen 1/8 finaalin kolmas ottelu. Alankomaiden ja Meksikon maajoukkueet tapasivat.

Niderlandy - Meksika_

Hollannin ja Meksikon välinen taistelu antoi faneille erilaisia tunteita. Voidaan katsoa, että kilpailijoiden välinen peli oli yksi jalkapallon maailmanmestaruuden dramaattisimmista otteluista.

Kokous alkoi hyvällä nopeudella. Lisäksi meksikolaiset voittivat kilpailijansa. On syytä sanoa, että CONCACAF-alueen edustajat näyttivät paremmilta melkein kaikilla jalkapallon tärkeimmillä osa-alueilla. Hollantilaiset käyttivät pääsääntöisesti pitkiä syöttöjä etulinjalle, mikä ei johtanut mihinkään.

Alkupuolisko osoittautui ahtaaksi vaarallisilla pisteytysmahdollisuuksilla, vaikka se pidettiin Meksikon ylivalta.

Kokouksen toinen puolisko alkoi meksikolaisten edulla. Verrattuna kokouksen ensimmäiseen puoliskoon ainoa ero on, että yleisö näki maaleja. Jo toisen puoliskon alussa, 48. minuutilla, meksikolaiset tekivät sen, mikä ei enää näyttänyt sensaatiolta, vaan mallilta. Giovani dos Santos potkaisi rangaistusalueen ulkopuolelta ja lähetti pallon hollantilaisen maalin verkkoon. Meksiko siirtyi 1 - 0 -johtoon. Se oli hyvin ansaittu. Hollantilaiset pelaajat eivät enää osoittaneet sitä kuohuvaa maalijalkapalloa, jota hollantilaiset fanit voisivat havaita ryhmäkisoissa. Jo pudotuspeleissä ensimmäisessä ottelussa Van Gaalin joukkuetta vastusti hyvin järjestäytynyt joukkue.

Meksiko antoi aloitteen eurooppalaisille maalin jälkeen. Hollannilla oli kaksi hämmästyttävää maalintekomahdollisuutta, mutta meksikolainen maalivahti Ochoa oli verraton. Kokous oli jo lähestymässä loppua. Pelattavissa on vähän yli viisi minuuttia, mukaan lukien tiivistetty aika. Meksiko ei kuitenkaan kyennyt säilyttämään etua. Hollannin hyökkäys toi kuitenkin tuloksia.

88. minuutilla kulmapotkun jälkeen pallo hyppäsi Sneijderille, joka löi voimakkaan iskun suoraan meksikolaisten maalin kulmaan. Viime minuuteina eurooppalaiset tasoittavat pistemäärän - 1-1.

Irtisanominen tapahtui muutamassa minuutissa - kokoomuksen 94. minuutilla erotuomari määräsi rangaistuksen meksikolaisille. Claes-Jan Huntelaer lähestyi palloa ja teki voittomaalin.

Alankomaat ei voittanut, vaan pakotti sen ulos kokouksen viimeisinä minuutteina. Nyt hollantilaiset odottavat kilpailijaansa puolivälierissä, josta tulee Costa Rica - Kreikka -parin voittaja. Meksikolaiset ovat erittäin pahoillani. Se oli hieno joukkue, jota oli ilo katsella. Keski-Amerikan edustajat ovat seuranneet chileitä - nämä joukkueet ovat menossa kotiin.