FIFA: N Maailmanmestaruuskilpailujen Puolivälierät: Brasilia - Kolumbia

4. heinäkuuta Brasilian aikaa kotijoukkue lähti kentälle Fortalezaan taistelemaan oikeutta pelata maailmancupin semifinaaleissa. Brasilialaisten kilpailijat olivat Kolumbian maajoukkue.

FIFA: n vuoden 2014 maailmancupin puolivälierät: Brasilia - Kolumbia

Peli alkoi erittäin suurilla nopeuksilla. Taistelu kentän kaikissa osissa johtui lukuisista sääntöjen rikkomisista, mutta tämä ei vaikuttanut pelin yleiseen tahtiin. Ensimmäisistä minuuteista brasilialaiset piirittivät vakavasti vastustajan maalia. Kolumbia taisteli takaisin, ja lukuisat fanit ajoivat brasilialaisia eteenpäin. Jo 7. minuutilla yleisö näki ottelun ensimmäisen maalin. Kulmapotkun jälkeen Pentacampion-kapteeni Silva oli ensimmäinen pallossa. Brasilialainen reisi lähetti pallon Kolumbian maaliverkkoon.

Epäonnistuneen maalin jälkeen kolumbialaiset tekivät terävän hyökkäyksen, mutta Cuadradon lakosta puuttui tarkkuus.

Puolet alkupuoliskosta oli mestaruuskisojen käsissä. Hulkilla oli useita pisteitä. Brasilialainen pelaaja edullisimmista tilanteista voitti Ospinan maalilla. Kolumbian maalivahti kuitenkin esti pallon tielle maaliin. Ensimmäisen puoliskon toinen puoli oli tasaisempi pelin suhteen. Vaarallisia hetkiä ei ollut niin paljon - tämä johtui siitä, että joukkueet yrittivät pelata liian nopeasti. Siksi viimeisessä vaiheessa pisteytysmahdollisuuden luomisesta puuttui vähän.

Kokouksen toinen puoli käytiin samalla nopeudella. Kolumbialaiset alkoivat hallita palloa enemmän, yrittivät viedä pallon nopeasti etulinjalle, mutta tämä ei toiminut - Brasilian puolustus näytti hyvin kurinalaiselta puolustettaessa omaa maaliaan.

69. minuutilla David Luiz johti koko Brasilian riemuun. Kun lyö henkilöstöltä, noin 30 metrin päästä, brasilialainen puolustaja tekee kauniin maalin Kolumbiaa vastaan. Kaksi standardia toi brasilialaisille kahden maalin etun - 2 - 0.

Kolumbialaiset eivät hämmentyneet tästä. He jatkoivat omaisuuden etsimistä muiden portilta. Tuloksena oli rangaistuspotku Brasiliaa vastaan 80. minuutilla. Haames Rodriguez kohdalta otvital yksi pallo. Se oli kolumbialaisen kuudes maali turnauksessa.

Tilanne 2 - 1 sai Brasilian hermostumaan. Viisinkertaiset maailmanmestarit menivät syvään puolustukseen, ja kolumbialaiset yrittivät puristaa vastustajaa. Aikaa oli kuitenkin jäljellä hyvin vähän. Brasilia kesti Kolumbian hyökkäyksen ja pääsi semifinaaliin. On syytä huomata, että hyvin harvoin tällaisissa ratkaisevissa vaiheissa brasilialaiset olivat niin painokkaita tavoitteisiinsa. Näyttää siltä, että jos Kolumbialla olisi enemmän aikaa, pisteet muuttuisivat tasa-arvoisiksi. Mutta jalkapallo ei siedä subjektiivista tunnelmaa.

Brasilia pelaa puolivälierissä Saksaa vastaan 9. heinäkuuta, ja Kolumbian maajoukkueen pelaajat voivat palata kotiin sankareina. Se on syytä myöntää. että kolumbialaiset olivat yksi mielenkiintoisimmista joukkueista maailmanmestaruudessa. Jalkapallon arvonta toi heidät yhteen mestaruuden isäntien kanssa, mikä määritteli putoamisen puolivälierissä.