Puolivälierät FIFA World Cup: Belgia - USA

FIFA World Cupin 1/8 finaalin viimeinen ottelu pidettiin Brasilian kaupungissa El Salvadorissa. Belgian ja USA: n maajoukkueet taistelivat oikeudesta pelata maailmancupin puolivälierissä.

Puolivälierät 2014 FIFA World Cup: Belgia - USA

Ensimmäisellä puoliskolla belgialaisten suosiminen ei tuntunut täysin. Yhdysvaltain joukkue ei käytännössä ollut huonompi kuin nuoret lahjakkaat eurooppalaiset.

Yksi ensimmäisen puoliskon vaarallisimmista hetkistä oli kohtaus kokouksen alussa. Jo ensimmäisellä minuutilla belgialainen pelaaja näkökulmasta tarkasti maalivahti Howardin, mutta jälkimmäinen esti pallon tieltä maaliin. Sitten peliä pelattiin Belgian joukkueen pienellä edulla. Useita kertoja maalivahti Howard pelasti amerikkalaiset. Yhdysvaltain pelaajat yrittivät vastahyökkäystä vaarallisesti, mutta tämä ei tuonut konkreettisia tuloksia - numerot tulostaulussa eivät muuttuneet.

Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomaan tasapeliin.

Toisella puoliskolla Belgian joukkue lisäsi merkittävästi. Nyt belgialaisten pelaajien luokan etu vaikutti itse peliin. Eurooppalaisilla oli erittäin hyvät pisteytysmahdollisuudet amerikkalaisille, mutta maalivahti Howard teki ihmeitä. Yhdessä jaksossa Yhdysvaltain joukkue pelasti poikittaispalkki. Belgialaiset ovat toimittaneet yli kaksikymmentä laukausta Yhdysvaltain joukkueen maaliin. Näytti siltä, että maalia oli tulossa, mutta 90 minuuttia kokouksesta ei antanut yleisölle maalia. Yhdysvaltain pelaajat kesti jatkoaikaa.

Amerikkalaiset suostuivat jatkoaikaan jo 93. minuutilla. Kevin de Bruyne ampui upean Howardin boksin ulkopuolelta. Belgia johti 1 - 0.

Maalin saatuaan Wilmots-joukkue ei pysähtynyt siihen. Romelu Lukaku, joka tuli vaihtoon jatkoa, kaksinkertaisti eurooppalaisten etumatkan 105. minuutilla - 2 - 0. Nyt näytti siltä. että Belgia tuo rauhallisesti ottelun voittoon, mutta eurooppalaisten fanien täytyi muuttua melko hermostuneeksi toisella jatkoajalla.

USA: n joukkue päätti hyökätä vastustajan maaliin viimeisellä voimalla. Yhdeksäntoista-vuotias Julian Green sai 107. minuutilla takaisin yhden maalin. Sen jälkeen eurooppalaiset hermostuivat huomattavasti. Amerikkalaisilla oli mahdollisuus voittaa takaisin. Mutta he eivät voineet tehdä sitä.

Kokouksen lopputulos on 2 - 1 Belgian joukkueen hyväksi, joka pelaa nyt puolivälierissä Argentiinan maajoukkueen kanssa. Amerikkalaisilla ei ole mitään hävettävää - joukkue menestyi menestyksekkäästi turnauksessa, jonka jälkeen pelaajat voivat mennä kotiin nostettuina.