FIFA World Cup: FIFA World Cupin Kymmenennen Pelipäivän Tulokset

21. kesäkuuta Brasilia isännöi toisen kierroksen otteluita MM-kisojen F- ja G-ryhmissä. Osana turnauksen kymmenettä pelipäivää joukkueet Argentiinasta, Iranista, Saksasta, Ghanasta, Nigeriasta ja Bosnia ja Hertsegovinasta tulivat Brasilian kaupunkien kentille. Pelipäivää ei eroteltu suorituskyvyllä, johon vuoden 2014 maailmanmestaruuskilpailujen katsojat ovat jo tottuneet. Kolmessa ottelussa tehtiin vain 6 maalia.

2014 FIFA World Cup: FIFA World Cupin kymmenennen pelipäivän tulokset

Argentiinan ja Iranin maajoukkueet tulivat ensimmäisiksi kentälle kymmenennen pelipäivän sisällä. Monet asiantuntijat ennustivat eteläamerikkalaisten yksinkertaisen voiton, mutta todellisuudessa kaikki sujui hieman eri tavalla. Argentiinan maajoukkueella oli erittäin huono ottelu. Huolimatta siitä, että eteläamerikkalaisten pallonhallinta oli jo alkupuoliskolla yli 70%, Iranin pelaajat puolustivat melko rauhallisesti, eivätkä anna argentiinalaisten luoda erittäin vaarallisia hetkiä. Ensimmäinen puoliaika päättyi maaliin. 90 minuuttia kokouksesta ei myöskään miellyttänyt yleisöä maalatuilla maaleilla. Kaikille tuntui, että peli päättyi tasapeliin, mutta argentiinalaisella kapteenilla oli sanansa. Lionel Messi teki maalin tiivistetyssä ajassa kauniilla dribbling-iskulla Iranin suoran linjan ulkopuolelta. Argentiina nappasi voiton viimeisinä minuutteina ja ylitti kuuden pisteen F-ryhmän sijoituksen.

Pelipäivän toinen ottelu osoittautui erittäin jännittäväksi. Saksan ja Ghanan maajoukkueet pelasivat keskenään. Huolimatta siitä, että katsojat eivät nähneet maaleja ensimmäisellä puoliskolla, ottelu itsessään näytti erittäin mielenkiintoiselta. Irtisanominen tapahtui kokouksen toisella puoliskolla. Toisen puoliajan alussa saksalaiset tekivät maalin. Muutaman minuutin kuluttua afrikkalaiset pystyivät toipumaan ja astuivat sitten täysin eteenpäin. Saksa hävisi 1 - 2. Samalla ei voida sanoa, että pisteet eivät olleet pelin mukaisia. Saksalaiset onnistuivat kuitenkin voittamaan toisen pallon. Klosen tilalle hän saa ensimmäisen maalinsa nykyisessä turnauksessa ja 15 ottelussa maailmanmestaruuskilpailuissa. Kokouksen lopputulos on taisteluottelu 2 - 2, josta on tullut turnauksen toistaiseksi tuottavin.

Pelipäivän viimeisessä ottelussa katsojat tunnistivat toisen joukkueen, joka menetti jopa teoreettiset mahdollisuutensa päästä pudotuspeleihin. Cuiabassa nigerialaiset voittivat Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkueen vähintään pisteillä 1 - 0. Eurooppalaiset saattavat hyvinkin esittää teeskentelyä, koska jopa tasan pisteillä Uuden-Seelannin linjatuomari otti puhtaan pallon Dzekolta, vahvistamalla väärän sivupaikan. Puoliajan lopussa afrikkalaiset tekivät maalin, mutta eurooppalaiset eivät koskaan pystyneet palautumaan. Viimeinen tappio 0 - 1 menettää bosnialaisten mahdollisuudet jatkaa taistelua pudotuspeleihin pääsemiseksi.