Puolivälierät Vuoden FIFA: N Maailmancupista: Ranska - Nigeria

30. kesäkuuta FIFA World Cupin 1/8 finaalin viides ottelu pidettiin Brasilian pääkaupungissa. Ranskan ja Nigerian maajoukkueet tapasivat stadionilla Garrinchin kunniaksi.

Puolivälierät vuoden 2014 FIFA: n maailmancupista: Ranska - Nigeria

Ranskalaisista ja nigerialaisista pariskunnista eurooppalaiset näyttivät olevan suosikkeja. Ottelun alkupuolisko pidettiin kuitenkin afrikkalaisten pienellä edulla. Nigerialaiset yrittivät pelata ensimmäistä numeroa. Mutta on syytä myöntää, että afrikkalaiset eivät onnistuneet hyökkäämään. Ranskalaiset näyttivät taitavammilta, he hallitsivat palloa paremmin. Siksi eurooppalaisten hetki voidaan erottaa koko ensimmäisestä puoliskosta. Paul Pogba hajotti joukkueensa nopean hyökkäyksen ja suoritti sen itse. Nuori ranskalainen ampui rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta afrikkalainen maalivahti parisi pallon.

Ensimmäistä puoliaikaa ei yleensä erotettu terävällä hyökkäyspelillä, voimme sanoa, että neutraalit fanit olivat tylsää.

Kokouksen toisella puoliskolla pallo meni eurooppalaisten maaliin ensimmäistä kertaa, mutta maalia ei annettu offside-aseman takia. Puoliajan alkupuoliskolla nigerialaiset yrittivät hallita palloa enemmän, mutta tämä ei jälleen tuottanut tulosta. Vaarallisia hetkiä ei vieläkään ollut.

Eurooppalaisten yleisluokka kärsi vasta toisen puoliskon viimeisistä 15 minuutista. Ensinnäkin Benzema, hyppäämällä yksiin Nigerian maalivahdin kanssa, ei voinut vapauttaa hetkeä, sitten poikittaispalkki pelasti nigerialaiset Kabayn kaukolaukun jälkeen. Benzemalla oli vielä hyvä hetki - ranskalainen hyökkääjä meni vaarallisesti poikittaispalkin alle, mutta maalivahti Enyama auttaa jälleen. Tämän seurauksena ranskalaiset tekivät vielä maalin.

Kulman jälkeen Nigerian maalivahti teki virheen. Uloskäynnillä hän heitti pallon kämmenellä Pogban päähän, joka lähetti ammuksen nopeasti tyhjään verkkoon. 79. minuutilla Ranska johti 1 - 0.

Saavutettuaan maalin nigerialaiset eivät enää löytäneet voimaa palautua. Afrikkalaiset eivät kyenneet edes siirtämään peliä eurooppalaisten portille. Siksi Ranska lopetti ottelun Nigerian kentän puoliskolla.

Lopuksi nigerialaisten mahdollisuudet päästä puolivälieriin hävisivät 90. minuutilla. Oikean laidan lumbagon jälkeen nigerialaisten kapteeni Yobo katkaisi pallon omaan maaliinsa.

Ottelun lopputulos on 2 - 0 Ranskan hyväksi. Eurooppalaiset odottavat nyt innolla Saksa-Algeria-parin voittajaa, kun taas Nigerian pelaajat lähtevät kotiin.